Appartementen en voorzieningen in Treehouse

  Wonen
Het ontwerp van Treehouse, gemaakt door Kraaijvanger Architects.
Het ontwerp van Treehouse, gemaakt door Kraaijvanger Architects. ((Foto: haarlemmermeergemeente.nl))

HOOFDDORP - Gemeente Haarlemmermeer en Treehouse CV hebben een belangrijke stap gezet richting de bouw van 229 appartementen, 2.250 m2 aan commerciële voorzieningen en 240 parkeerplaatsen op het Apriscoterrein aan het Raadhuisplein.

Ook ruimte voor horeca

Zij tekenden een zogeheten anterieure overeenkomst. Deze stap is tevens een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Stadscentrum Hoofddorp en het Raadhuisplein tot gezellig en levendig stadshart. De oplevering van het complex is gepland voor 2022.

Jurgen Nobel, projectwethouder Stadscentrum Hoofddorp: "Ik ben heel blij dat we nu echt een eerste belangrijke stap zetten naar een mooi en bruisend centrum. Toen ik jong was, gebeurde hier nooit wat. Nu wordt het een echte stad. Hoofddorp gaat mee in de vaart der volkeren."

Parkeerterrein

Het terrein van eigenaar Aprisco aan Nieuweweg, Prins Hendriklaan en het Raadhuisplein is de laatste 10 jaar gebruikt als openbaar parkeerterrein. Ook was het vele jaren de standplek van evenementen in het centrum, waaronder Meerlive. Voor deze plek midden in het Stadscentrum zijn in de loop der jaren meerdere plannen gemaakt.

"De ontwikkeling van dit terrein heeft een flinke tijd op zich laten wachten. We zijn daarom blij dat hier nu een beeldbepalende ontwikkeling gaat plaatsvinden. Goed voor Hoofddorp!", spreekt projectwethouder Stadscentrum Ap Reinders.

"Voor ons is dit ook een heel belangrijke ontwikkeling", zegt Coert Zachariasse van Treehouse CV: "Wij werken graag mee aan de ambitie dat Hoofddorp het centrum krijgt dat het verdient."

Levendig plein

Treehouse is de eerste nieuwe ontwikkeling aan het Raadhuisplein dat de centrale ontmoetingsplek van het Stadscentrum moet worden. Het is de bedoeling dat op de begane grond voornamelijk horeca komt. Samen met de bestaande horeca, het Cultuurgebouw, de herontwikkeling van het raadhuis en andere toekomstige plannen zorgt dit straks voor een levendig en besloten plein. Een sfeervol en gezellig uitgaansgebied. En een plek waar het culturele en bestuurlijke hart van Hoofddorp en het winkelcentrum bij elkaar komen.

Voorafgaand aan de overeenkomst zijn er in 2018 op hoofdlijnen afspraken gemaakt over het aantal woningen en parkeerplaatsen binnen dit project. Van de 229 appartementen wordt 30 procent sociale huur, 10 procent derde segment (huur) en 60 procent vrije sector (huur of koop). Na de anterieure overeenkomst kunnen nog dit jaar de planologische procedures worden gestart en het ontwerp verder worden uitgewerkt. Het is de bedoeling dat de bouw in 2020 begint.

https://haarlemmermeergemeente.nl

Meer berichten