Er werd onder meer aan touwtrekken gedaan.
Er werd onder meer aan touwtrekken gedaan. (Foto: Aangeleverd)

Boshuttendagen groot succes

BEVERWIJK - Voor de vijfde keer hebben de vrijwilligers van Stichting Welzijn Beverwijk weer Boshuttendagen georganiseerd in de "Boshutten" van St. Wilfried in Castricum. Het werd een groot succes.

Op maandag was er de "Boshuttendag" voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Liefst 36 Kinderen hadden zich ingeschreven, Men begon met kennismakingsspelletjes en aansluitend Levend Stratego. Hét spel wat nooit overgeslagen mag worden, want dit spel is topfavoriet. Na de lunch volgde een speurtocht door het bos. Gezellig door het bos lopen in kleine groepjes, op zoek naar pijlen die de richting aangaven en leuke puzzelopdrachten. 's Avonds nog een potje Smokkelaartje gespeeld, waarbij de "smokkelaars" kurken en knikkers naar de overkant moesten smokkelen, maar als ze getikt werden door de "politieagenten" dan moesten ze gefouilleerd worden.

Op dinsdag kwam er een nieuwe groep kinderen. Zeker 22 kinderen (8 t/m 12 jaar) kwamen met het voornemen om er een gezellige dag van te maken en vooral om zo min mogelijk te slapen. De kennismaking werd dit keer gegoten in de vorm van een stoelendans. Ook met deze groep werd Levend Stratego gespeeld, zelfs de scoutinggroep van de buren werd uitgedaagd voor een potje. 's Middags stond het Chaosspel op het programma. Een door de leiding zelf bedacht spel, waarbij de kinderen in kleine groepjes spel- en puzzelopdrachten moesten doen in het bos. 's Avonds op zoek gegaan naar 10 "vossen" tijdens een Vossenjacht in het centrum van Bakkum. Op de late avond nog een quiz gedaan en daarna met zijn allen naar de slaapzaal. De volgende ochtend met kleine oogjes de spullen weer ingepakt. Na de ochtendgymnastiek en een potje touwtrekken (waarbij de meiden toch écht sterker waren) werden de kinderen om 12 uur weer opgehaald.

Meer berichten