De beloften van Club Brugge.
De beloften van Club Brugge. ((Foto: Aangeleverd))

Club Brugge naar Heemskerk CUP

HEEMSKERK - Recent werd het nieuwe deelnemersveld bekend gemaakt van de Heemskerk CUP, op het complex van ODIN'59. Dit tweedaagse voetbaltoernooi voor onder 19-en onder 17-jarigen, op 10 en 11 augustus, kent weer nieuwe namen. Hoewel de namen van deelnemende teams nu niet direct de link leggen met topvoetbal, zal de kenner er wel op reageren. ODIN'59 heeft met dit toernooi dan ook een geweldig evenement in huis.

Marcel de Snaijer, verantwoordelijk voor het binnenhalen van de teams, is daar duidelijk over: "Ieder jaar probeer ik een aantrekkelijk deelnemersveld neer te zetten. Dat lukt me doorgaans prima. Het is echter wel zo dat ik tegen een aantal zaken aan loop. De grote namen uit het internationale voetbal, zenden jeugdteams tegen forse betalingen. Met de ervaringen van ons en andere toernooien, heb je dan nog geen garantie dat het deelnemende team daadwerkelijk deel uit maakt van de club. Wat deze editie leuk maakt is dat er zogenaamde beloftenteams komen. Deze teams spelen, zo blijkt uit ervaring, erg sterk. Echter zijn deze teams samengesteld om elke individuele speler de kans te geven zich voor scouts in de kijker te spelen. Dat geeft attractief en hoogstaand voetbal. De spelers uit deze beloftenteams komen dan ook veelal van gerenommeerde betaald voetbalclubs."

Bij de lotingsavond in Hotel het Hoge Duin, tevens hoofdsponsor van het toernooi, werd na het bekend maken van de deelnemende teams direct een loting van poules verricht. Hierdoor is direct de wedstrijdindeling beschikbaar. Bij deze loting werd het management van het Hotel geassisteerd door de gastspreker van de avond, Yoeri vd Busken. Deze auteur en hoofdredacteur van VTBL wist met anekdotes de zaal te inspireren en uit te dagen.

De clubs bij de onder 19-poules: ODIN'59, SoenderjyskE, DAC 1904, Club Brugge, allen ondergebracht in de Poule Hoge Duin. Tevens bij de onder 19 in de Poule Magazijn36: Mjällby AIF, AK Shooting Stars Ghana, Zaglebie Lubin en Sports Group Progress. Voor het eerst verschijnen DAC1904, Mjällby, AK Shooting Stars en SG Progress. SG Progress is een Nederlands beloftenteam met talentvolle spelers. AK Shooting Stars is dé voetbaltalentenschool van Ghana, waarbij Afrikaanse spelers graag willen exploreren. Bij de U19 worden deze jongens door de organisatie als favoriet voor de titel bedacht. Bij de onder 17-jarigen spelen in de poule Party Support: Right to Dream, FC Volendam, Kojo High School, en SoenderjyskE. In de poule FloriCultura spelen ODIN'59, ASKER Fotball, Zaglebie Lubin en EC Novo Hamburgo. Right to dream is het Ghanese/Deense beloftenteam dat de kampioensbeker mee naar huis nam in 2018. EC Novo Hamburgo U17 is een Braziliaans topteam dat favoriet is. Zie www.Heemskerkcup.nl.

Meer berichten