De wielerronde van Heemskerk gaat voor de 59e keer van start.
De wielerronde van Heemskerk gaat voor de 59e keer van start. ((Foto: Bos Media Services))

Jaarlijkse feestweek begint met 59e wielerronde

HEEMSKERK - Traditiegetrouw gaat de feestweek van Heemskerk weer van start met de lokale wielerronde. De wielersporters kunnen zich al voor de 59e keer met elkaar meten op het selectieve parcours door het centrum. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd op zondag 1 september aanstaande een volledig en mooi programma te kunnen bieden aan alle belangstellenden.

Desgevraagd meldt voorzitter Hans Röling, sinds vorig jaar de voorzitter van het organiserend comité, dat het wielercomité blij is om voor iedereen wat te bieden. Het programma begint om 13.00 uur met de Brantjes Dikke Banden race voor lokale jeugd. Een terugkerende traditie die altijd veel spanning brengt bij de jonge deelnemertjes en hun fans. Een mooie springplank naar de echte wielerkoersen die aansluitend volgen en waarin de jonge deelnemers aan de Brantjes Dikke Banden race wellicht over een paar jaar kunnen deelnemen. Met de recente wielersuccessen uit de Tour de France nog vers in het geheugen worden er weer veel deelnemers verwacht. Inschrijven kunnen de jongelui op de website van de wielerronde (www.wielerrondeheemskerk.nl) en op de dag zelf voorafgaand aan de start.

Nadat de jeugdhelden het parcours verlaten hebben worden de straten vrij gemaakt voor de diverse andere categorieën. Sinds enkele jaren zijn het de dames die het spits afbijten, om 14.15 uur starten zij. Gezien de internationale successen zien we ook een steeds grotere deelname van de dames aan dit soort wielerkoersen en ook de wedstrijden zijn zeer de moeite waard. Veel ambitie en strijdlust bij deze categorie met deelname van diverse lokale heldinnen zoals onder andere Yvette de Koning en Rosan Koper.

Na de dames zijn om 15.45 uur de sportklasse renners actief; hierbij een grote afvaardiging van renners van BRC Kennemerland en meerdere lokale favorieten. Uit Heemskerk komen onder andere Axel Koopman, Richard Westerhof, Jorge van Vliet en Hans Schelvis aan de start. Stuk voor stuk mannen die een mooie koers op willen leveren en tot in de finale een rol zullen spelen. Met een verwacht deelnemersveld van zo'n 80 renners betekent dit, volgens Röling, anderhalf uur lang een waar wielerspektakel.

Als slotstuk komen de ambitieuze elite coureurs aan het vertrek. Hier kunnen we rekenen op mannen als Patrick Stengs en Patrick Stam die de lokale eer gaan verdedigen. Ook veelwinnaar Rick van Breda gaat zich vast melden om de koers hard te maken. De Ronde van Heemskerk staat, aldus Röling, hoog aangeschreven bij deze renners dus ook hier wordt volop strijd verwacht. Tenslotte biedt de wielerronde naast wedstrijden ook vertier voor jong en oud, Röling zegt blij te zijn weer goed samen te kunnen werken met de horeca aan een sportieve start van de feestweek.

Meer berichten