Luisteren naar muziek in de Heemskerkse duinen.
Luisteren naar muziek in de Heemskerkse duinen. ((Foto: Aangeleverd))

Duinfestival Heemskerk voor jong en oud

HEEMSKERK - Het wordt steeds drukker op het Duinfestival Heemskerk dat op zaterdag 24 augustus weer wordt gehouden in de duinen van Heemskerk. Alweer de vierde editie staat op de het programma. Het Duinfestival is een evenement dat het publiek - jong en oud - op een speelse manier kennis laat maken met kunst en cultuur.

Kennismaken met kunst en cultuur op speelse manier

Een uniek evenement dus op een prachtige locatie. Hoe is dit idee ontstaan? Carolien Mientjes en Cindy Henneman waren voor de derde keer bij het Oerol-festival op schiereiland Terschelling toen Carolien zei: "Dit moeten we ook in Heemkskerkerduin organiseren! Cin, dit is een leuke opdracht voor jou!" Zo gezegd, zo gedaan... Cindy kwam in contact met Josefien Niesten en Rianne Zomerdijk en de organisatie was geboren.

De kaartjes voor 2016, de eerste editie, vlogen de deur uit, het leek een succes. Met een stralende zon in de rug, genoten kinderen en volwassenen van muziek, theater en andere optredens verspreid door het duingebied.

Leermomenten

Er waren vele leermomenten en de organisatie was voorzichtig, maar het was een feit: in 2017 weer een editie, liet het tweetal weten. De plaatselijke krant kopte toen al: 'mini-oerol in Heemskerk, intiem blijven is de kracht'. En dat is gelukt, ook al was het festival in de zomer van 2017 wederom strak uitverkocht, het voelde als een fietsende familie. Het heerlijke weer speelde toen ook opnieuw mee.

In 2018 werd het Duinfestival in Heemskerk georganiseerd door een nieuwe formatie.

Vrijwilliger

Naast Cindy Henneman en Rianne Zomerdijk deed Laura Sprengers mee. Zij wilde een kaartje kopen voor het Duinfestival, maar het was toen uitverkocht. Dit vond ze zo jammer dat ze zich aanmeldde als vrijwilliger om toch een stukje van het festival te kunnen zien.

'Mini-oerol in Heemskerk, intiem blijven is de kracht'

En dus in 2019 alweer de vierde uitgave. En ook deze editie is strak uitverkocht. ''Op 24 augustus stappen we weer op de fiets voor een route langs een prachtig artistiek en muzikaal programma in de Heemskerkse duinen.''

Geniet drie uur

''Geniet drie uur lang van zang en muziek, theater, kunst en meer. Ben je er ook bij dit jaar bij? Wij hebben er veel zin in en zien je daar!'', aldus de organisatoren, die weer hopen op mooi weer.

Meer info www.duinfestivalheemkserk.nl.

Meer berichten