In het Cultuurhuis kun je voor allerlei muzikale cursussen terecht.
In het Cultuurhuis kun je voor allerlei muzikale cursussen terecht. ((Foto: Aangeleverd))

Veel te doen in Cultuurhuis Heemskerk

HEEMSKERK - De workshop Muziek op Schoot in het Cultuurhuis Heemskerk is van 14.00 tot 14.30 uur in de grote zaal. Kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen meedoen met de workshop Muziekspeeltuin. Muziekinstrumentjes uitproberen en daar leuke (ritme-)spelletjes mee doen. Onze lieve juf Deborah weet elk kind te verrassen met muziek. De workshop is van 15.00 tot 15.30 uur in de grote zaal.

Open dag op zaterdag 14 september

Alle deuren van de lokalen staan open en de docenten nodigen je uit om jouw droominstrument uit te proberen. Weet je hoe een contrabas klinkt? Of de magische harp, die zelfs kinderen vanaf 4 jaar al kunnen leren bespelen? Op de toetsen van een echte vleugel spelen? Of luisteren hoe de snaren van een basgitaar klinken? Blazen op een blokfluit van 2 meter? Je stem is ook een instrument. De zangdocent Suus de Groot gaat graag met jou en je stem aan de slag of met songwriting.

Theater

Liggen je talenten meer op het vlak van toneelspelen of lekker creatief bezig zijn? Je kunt het allemaal uitproberen tijdens de open dag. Zowel om 14.00 als 15.00 uur is er een workshop theater van een half uur met onze nieuwe wervelende theaterdocent Faye Pheil bij het podiumpje in de bibliotheek. Zowel voor kinderen als volwassenen staan er leuke cursussen in de planning. De inloop tekenworkshops worden gegeven door de super creatieve Lars van Ruyter van 13.00 tot 16.00 uur. Lars gaat het komend seizoen één van de beeldende workshop bij Assumburg geven op een zaterdag voor iedereen vanaf 14 jaar. Dorst gekregen van alle inspanning? In de hal kun je zelf je limonade melken bij een gigantische koe.

Vragen

Hoe kan ik mijn kind opgeven voor les of een cursus? Of mezelf? Wat is er allemaal te doen en hoe gaat dat? Wat is er voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking te doen? Wat organiseert het cultuurhuis specifiek voor ouderen? Op al deze vragen weet Stijntje het antwoord. Zij staat je te woord onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.

Meer berichten