De cover van het boek 'Held op geitensokken'.
De cover van het boek 'Held op geitensokken'. ((Foto: (foto Johan Brouwer)))

Heemskerkse publiceert autobiografie

HEEMSKERK - Voormalig politievrouw Loes van Dam heeft een boek geschreven over haar drievoudige burn-out onder de titel Held op geitenwollen sokken. Haar verhaal speelt vanaf 2003 tot aan de herfst van 2016. Toen werd ze volledig arbeidsongeschiktheid verklaard. "Ik heb het allemaal beschreven in mijn boek."

In haar moedige en meeslepende autobiografie beschrijft Loes van Dam hoe ze bijna kopje onder ging aan haar burn-outs. "Tijdens die eerste jaren was het voor mij vooral een kwestie van overleven. Pas na mijn laatste burn-out in 2013 was ik iets strijdvaardiger."

Druk opvoeren

De politie bleef de druk om aan het werk te gaan opvoeren, terwijl ze al volledig uitgeput was. "In mijn boek maak ik niemand verwijten. De leidinggevenden met wie ik te maken had, waren van goede wil. Alleen wist niemand echt hoe ze moesten omgaan met iemand die in een burn-out zit. De manier waarop ik ben behandeld, verdient geen schoonheidsprijs."

Het fenomeen 'burn-out' verdient anno 2019 meer aandacht en een effectievere aanpak.

Stevig verhaal

Van Dam: "Mijn boek laat heel duidelijk zien hoe het niet moet. Het is een stevig verhaal, maar het is vooral hoopgevend. Uiteindelijk ben ik wijzer geworden van mijn burn-outs en ik geloof dat dit voor iedereen kan gelden die hiermee te maken heeft."

Held op geitenwollen sokken - Loes van Dam, € 23,45; www.detuinvanloes.nl.

Meer berichten