De gids vertelt over het nachtleven van een vleermuis.
De gids vertelt over het nachtleven van een vleermuis. ((Foto: Aangeleverd))

'Vleermuizen zijn niet eng, wel nuttig'

HEEMSKERK/CASTRICUM - Op vrijdag 13 september organiseert IVN Midden-Kennemerland in samenwerking met camping Geversduin een avondexcursie voor volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar in en om de camping. De gids neemt de belangstellenden mee in het donker en hij vertelt van alles over het nachtleven in het duingebied.

Op avondexcursie op vrijdag 13 september

Welke dieren leven er juist 's nachts en is een vleermuis eng of juist nuttig? Als we aan het donker gewend zijn, ziet het duingebied er heel mooi en spannend uit. Hoor je de dieren met elkaar communiceren en wellicht ontmoeten we een paar echte 'nachtbrakers'

Zonder verlichting

Dit is een excursie zonder verlichting, maar met spannende waarnemingen. Dus, laat je zaklamp maar thuis, trek warme, onopvallende en geluidsloze kleding aan. Je kunt je aanmelden voor deze excursie bij de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum; info@campinggeversduin.nl onder vermelding van 'Vleermuizenexcursie en opgave aantal volwassenen en kinderen en uw telefoonnummer waarop u bent te bereiken bent bij slecht weer. Vertrek 20.30 uur vanaf de receptie. Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen. Gepast geld meenemen.

Excursie

De excursie duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen (vanaf 18 jaar), deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart koste € 1,80 en is alleen met de pin te betalen. Kinderen t/m 17 jaar gratis.

Meer berichten