De Glazenkeet is in december weer op het Nielenplein.
De Glazenkeet is in december weer op het Nielenplein. ((Foto: Jose de Kleijn))

De Glazenkeet weer op het Nielenplein van Heemskerk

HEEMSKERK - Van woensdag 11 t/m 15 december zal voor de derde keer het evenement plaatsvinden. Dan zal de Glazenkeert weer op het Het Nielenplein staan. Die dagen staat het bol van gezelligheid voor jong en oud. Muziek, optredens en vertier wisselen elkaar af. DJ's, Shantykoor, Hollandse avond, Paper Plane en de lichtjes toer zijn onderdelen van het evenement.

Gezelligheid voor jong en oud met optredens en vertier

Dit jaar is de Glazenkeet als Stichting zelfstandig, professioneel, transparant en nog sterker. ''Met een goed bestuur, projectleider en het vertrouwen van Heemskerk groeit Stichting de Glazenkeet door'', zegt Jose de Kleijn van de Stichting. ''Samenwerken, motiveren, verbinden en vertrouwen geeft een solidariteit waar we trots op zijn. Ook dit jaar heeft Stichting De Glazenkeet Heemskerk FM benaderd en zullen zij weer vanuit de drie units 24 uur de radio uitzending doen.''
Het doel is: Doneer maximaal voor de minima, heel Heemskerk een fijne Kerst!

Jose de Klein: ''Afgelopen jaar melden inwoners zich aan voor een cadeaubon. Helaas waren we hier niet op voorbereid, vanwege de privacywet hadden we de keuze gemaakt alles zuiver via de instanties te laten lopen zoals het hoort. Maar hier spelen we dit jaar op in, er komt er een aanmeldlijn. Informatie hierover volgt.''

'Er wordt achter de schermen hard gewerkt'

Zij die een bon willen krijgen meteen handvatten aangereikt om in gesprek te gaan en zo zou er een kans kunnen ontstaan om verborgen armoede maar ook eenzaamheid naar boven te krijgen en hulp te bieden.

Aandacht

''Er wordt achter de schermen hard gewerkt. Dachten we in maart zeeën van tijd, nu nog 3 maanden en die zijn zo gevlogen. Vergunning aanvragen, sponsoren zoeken, rekening openen. Alles vraagt aandacht.
De website is in ontwikkeling, contacten worden weer aangehaald. Het voelt als een warme deken 'straks staat heel Heemskerk weer paraat'. En daar doen we het voor, die samenhang, waar Heemskerk zo goed in is!'' Info: glazenkeet@gmail.com.

Meer berichten