Bij Albert Heijn Heemskerk is er een inzameling, georganiseerd door de Politie Beverwijk/Heemskerk.
Bij Albert Heijn Heemskerk is er een inzameling, georganiseerd door de Politie Beverwijk/Heemskerk. ((Foto: Aangeleverd))

Politie zamelt in voor Voedselbank

HEEMSKERK - De Voedselbank IJmond heeft tot doel mensen die tijdelijk in de problemen komen en niet voldoende middelen overhouden dan een bepaald bedrag per maand te ondersteunen met een gratis voedselpakket voor drie dagen. Om hieraan te kunnen voldoen heeft de Voedselbank logischerwijs voedsel nodig. Hoe komt zij aan als dit voedsel? Op meerdere manieren krijgt de Voedselbank goederen. Zo ontvangt zij voedsel van producenten en leveranciers zoals supermarkten en distributeurs. Tevens wordt gedoneerd aan de deur van De Loods van de Voedselbank door particulieren.

Actie agenten zorgt voor groot succes

Daarnaast houdt zij een aantal keren per jaar een voedselinzameling onder het winkelende publiek. Deze keer in september was dit bij de Albert Heijn te Heemskerk. Deze inzameling was georganiseerd samen met de Politie Beverwijk/Heemskerk.

Liefst 88 kratten met voedsel

De inzameling is een groot succes geworden. Er zijn maar liefst 88 kratten met voedsel en overige producten gedoneerd. De klanten kunnen weer voor een pakket worden voorzien.

Voorzitter Donald van Kollem van Voedselbank IJmond zegt daarover: ''Dank aan het winkelende publiek die een 'boodschap' voor klanten van de Voedselbank wilde doen. Dank aan Albert Heijn die een deel van haar winkelruimte afstond en mee organiseerde. Dank aan al de vrijwilligers Han, Ron, Connie, Ruben, Erica, Donald, Emma, Floor en de chauffeurs van die dag. Ik schat in circa 85 à 90 volle kratten die die dag geholpen hebben. En speciale dank aan de Politie voor hun positieve opstelling en bijdrage. Dank Marco, Wouter, Anouk en Jan. Dankzij aan al deze mensen die hierdoor het leven van anderen in onze directe omgeving een stukje positiever maken!''

Meer berichten