Jan Schrama bewerkt een serie riddergedichten van Willem Hofdijk.
Jan Schrama bewerkt een serie riddergedichten van Willem Hofdijk. ((Foto: Aangeleverd))

Middeleeuwse ballades van deze streek

HEEMSKERK - Jan Schrama bewerkte een serie riddergedichten van de 19e eeuwse dichter Willem Hofdijk, zette ze op muziek- drie CD's- en liet ze uitvoeren door zijn muzikale vrienden, te weten Jan van Til, de groep Falserik (Henk en Emmy Suurling) Lida Rijs, Diddy v/d Wiel en Wim Duin.

Jan Schrama zet ze op CD's

Bron voor de trilogie is de bundel 'Kennemerland balladen' uit 1850 van de door hem bewonderde dichter Willem Hofdijk, die naar zijn mening herontdekt moet worden.

Geschiedenis van Kennemerland

De gedichten van Hofdijk gaan over de geschiedenis van Kennemerland met historische figuren, kastelen en gebeurtenissen, waarbij altijd een kern van waarheid aanwezig is maar fantasie een belangrijke rol speelt.

De gedichten bevatten vaak vele coupletten, geschreven in mooie taal maar Schrama heeft ze ingekort tot een lengte die gebruikelijk is voor liedjes op een CD. Hij hoopt dat het oeuvre van de ballades in Nederland flink wordt uitgebreid en een eeuwigheidswaarde zal blijken te hebben.

Gratis te beluisteren

De ballades van Noord-, Midden en Zuid Kennemerland zijn gratis te beluisteren en te downloaden op zijn website www.kennemerdelta.nl.

Meer berichten