Bij een nieuwe onderzoek wordt de leefbaarheid in de Broekpolder niet aangetast; ook het landschap loopt minder schade op.
Bij een nieuwe onderzoek wordt de leefbaarheid in de Broekpolder niet aangetast; ook het landschap loopt minder schade op. ((Foto: Aangeleverd))

Nieuw onderzoek A8-A9 door Provincie

HEEMSKERK - Het CDA Heemskerk is blij met een nieuw onderzoek naar de leefbaarheid bij de snelwegen A8-A9 door het Provinciebestuur van Noord-Holland. Het is voor het eerst dat het Provinciaal bestuur de leefbaarheidsproblematiek benoemt en serieus neemt.

Het Provinciebestuur zoekt op korte termijn een oplossing voor de leefbaarheid in de Broekpolder, Assendelft en Krommenie. Het wil de verkeersdruk verminderen door voorrang te geven aan fietsers en het openbaar vervoer en maatregelen nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Discussie

Voor het eerst stelt de provincie zich open voor een discussie over alternatieven voor de aansluiting van beide snelwegen zoals het verdiept of in een tunnelbak aanleggen van deze verbinding. Dit komt niet alleen de leefbaarheid in de Broekpolder ten goede, maar hierdoor loopt ook het landschap minder schade op en kan mogelijk de Stelling van Amsterdam op de Unesco-lijst met Werelderfgoed blijven staan.

Het ziet er dus naar uit dat eindelijk gehoor wordt gegeven aan de acties van de bewoners en de druk uit de lokale politiek.

Aandacht

''We blijven alles met aandacht volgen en zal hier, mocht het nodig zijn, op terugkomen'', aldus CDA Heemskerk.

Meer berichten