De speelsters van ADO'20 MO17-1 na hun overwinning.
De speelsters van ADO'20 MO17-1 na hun overwinning. ((Foto: Aangeleverd))

ADO'20 meiden zijn goed van start gegaan

HEEMSKERK - Ook voor de meiden van ADO'20 stonden op 21 september de eerste competitiewedstrijden op het programma. En dat is altijd spannend: hoe staan ze er voor, was de voorbereiding voldoende, wat is het niveau van de tegenstanders? Nou, dat was allemaal prima voor elkaar: met uitzondering van het team MO13-2, dat voor het eerst op het grote veld een competitiewedstrijd speelde, hebben alle meidenteams in de leeftijdscategorieën MO11 tot en met MO19 hun wedstrijden gewonnen. En dat is een uitstekende start. De wedstrijd van MO17-1 pikken we er even uit. Deze werd gespeeld in de hoogste landelijke competitie: de vierde divisie.

Formatie uit Heemskerk met 3-1 te sterk voor sv Huizen

ADO'20 MO17-1 reisde af naar voetbalclub sv Huizen. In de aanloop van de wedstrijd hebben beide trainers elkaar al ontmoet. Er werd wat over en weer gesproken over koetjes en kalfjes, maar één ding was duidelijk: beide trainers zijn erg overtuigd van eigen kunnen. Ja en wat brengt dan zo'n wedstrijd?

Scherp trainen

Omdat er door beide ploegen in de voorbereiding scherp werd getraind, kon het duel alle kanten op. ADO'20, vanaf 6 augustus al volle bak aan de gang, wist het echter zeker: de punten zouden mee terug gaan naar Heemskerk.

Al gauw was er ook een terechte 0-1 voorsprong door een score van de van ODIN'59 overgekomen Tanja van der Laan. Daarna volgde een moeizame periode voor de Superezels, maar bleven ze nog wel de betere partij.

Orde op zaken

Huizen stelde er niet heel veel tegen over, maar echt makkelijk had ADO'20 het ook weer niet. Door een eigen inzet verscheen nog voor de pauze de gelijkmaker (1-1) op het scorebord. Zonde maar waar!

Gelukkig werd er in de 2e helft weer orde op zaken gesteld. Door doelpunten van Tessa Benning en wederom Tanja van der Laan won ADO'20 de eerste vierde divisie competitiewedstrijd met 1-3.

Volgende week speelt ADO MO17-1 thuis op Sportpark De Vlotter tegen de meiden van Victoria Boys uit Apeldoorn.

Meer berichten