Powerwalk voor 65-plussers.
Powerwalk voor 65-plussers. ((Foto: Aangeleverd))

Gratis fittest bij Team Sportservice voor 65-plussers

HEEMSKERK - Op dinsdag 8 oktober organiseert Team Sportservice Kennemerland in samenwerking met Huisartsenpraktijk Ruiter, Praktijk voor Fysiotherapie Hart van Heemskerk en Viva Zorggroep een fittest voor 65-plussers. Met deze fittest willen de organisatoren 65-plussers stimuleren om in beweging te komen. Na afloop van de fittest kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een beweegprogramma. Dit programma is erg geschikt voor mensen die willen proberen welke beweegactiviteit het beste bij hen past.

Bent u benieuwd hoe fit u bent? Schrijf u dan in voor de gratis fittest. De test duurt ongeveer 45 minuten. U vult een vragenlijst in en uw uithoudingsvermogen, BMI en spierkracht worden gemeten. Verder is er aandacht voor gezonde voeding en algemene fitheid. De test is geschikt voor iedereen, of u nu wel of niet sport of heeft gesport. Na afloop van de test gaat de buurtsportcoach graag met u in gesprek over welke vormen van bewegen goed bij u passen.

Na de fittest kunt u zich inschrijven voor het beweegprogramma "Fit en Vitaal 65+". Er zijn twee verschillende programma's. Beide programma's starten in de week van 14 oktober en duren vier weken. Het ene programma richt zich op actieve 65-plussers. Binnen dit programma zijn er twee activiteiten per week en wordt bijvoorbeeld walking handball aangeboden. Binnen het andere programma maakt u één keer per week kennis met laagdrempelige beweegvormen zoals yoga en wandelen. Kosten beweegprogramma bedragen 10 euro als u het programma doet waarbij u tweemaal per week beweegt en 7,50 euro voor het wekelijkse programma. Aanmelden via https://jouw.teamsportservice.nl/kennemerland/project/fit-vitaal-heemskerk/.

Meer berichten