Heemskerk VVD - Jan Geert Bakker
Heemskerk VVD - Jan Geert Bakker ((Foto: ))

Wat vinden de raadsleden ervan: VVD Heemskerk

Bouwen van woningen

VVD Heemskerk heeft een duidelijk standpunt over het bouwen van woningen in De Velst, rondom Heliomare. Wij zijn vóór de bouw van de al lang geplande 24 woningen. Die woningen gaan vast mooi worden en het meest belangrijk; 24 gezinnen kunnen er in hun nieuwe huis gaan wonen. Dat levert ook doorstroming op en dus nieuwe woningen voor anderen.
Ook vinden wij dat er nog wel ruimte is voor meer huizen in de Velst. Niet voor de 200 woningen die er volgens een globale schets mogelijk zouden zijn. Dat zou echt teveel zijn; dan blijft er te weinig ruimte over voor groen, spelen en parkeren. Maar de bouw van ongeveer 100 extra woningen is wel goed mogelijk. Woningen voor verschillende groepen, tenminste voor starters en ouderen. Vooral betaalbare koopwoningen, omdat daar veel vraag naar is. Maar ook wel een deel huurwoningen, tegen redelijk betaalbare huurprijzen. Daarbij wil VVD Heemskerk in De Velst het groen behouden, met name de bomen en struiken tegenover de Hertogenven.
Het standpunt van de VVD over De Velst is helder en constant. Het was voor mij dan ook niet zo moeilijk dit in de raad te verwoorden. Sommige andere partijen hadden daar veel meer moeite mee. De oppositiepartijen PvdA en GroenLinks zijn ook wel voor woningbouw, maar dan juist weer tegen de nu geplande huizen. Dat schiet volgens ons niet op, want op die manier blijven we praten en uitstellen en komen er nooit huizen af. Het CDA en Heemskerk Lokaal hebben wel voor de bouw gestemd, maar vertelden erbij eigenlijk toch liever andere huizen te willen.
Gelukkig heeft uiteindelijk de gemeenteraad in meerderheid vóór de bouw gestemd.
VVD Heemskerk wil eindelijk aan de slag. De bouw moet nu snel gaan beginnen. Want mensen willen wonen en iedere maand vertraging is er een teveel.

Jan Geert Bakker, fractievoorzitter VVD Heemskerk

Meer berichten