(Foto: Aangeleverd)

Wat vinden de Raadsleden ervan: PvdA Heemskerk

'Keuzes maken in de Heemskerkse politiek'

HEEMSKERK - 'Keuzes maken', daar hebben we weer een voorbeeld van gezien tijdens de afgelopen raadsvergadering. 24 woningen te bouwen aan 'de Velst', vlakbij de nieuwe school van Heliomare, 24 mooie woningen, hele mooie woningen, met een even zo mooi prijskaartje. Voor het bedrag van rond de €650.000,00 mag u zich straks de trotse nieuwe eigenaar noemen van één van deze kapitale stulpjes.

In plaats van te bouwen voor starters, ouderen die kleiner willen wonen en mensen met een modaal-inkomen, wordt er door deze coalitie puur en alleen naar de hoogste opbrengst per M2 gekeken, hoe halen we zo makkelijk mogelijk de hoogste opbrengst binnen. De PvdA-Heemskerk denkt dat er door meer woningen te bouwen in de mix van sociale huur en koop (tot €250.000,00), eventueel aangevuld met een aantal koopwoningen in de middenklasse, een veel betere keuze zou zijn gemaakt voor Heemskerk, en dat de opbrengst voor Heemskerk vele malen hoger zou zijn geweest.

Coalitie

De coalitie roept wel goedkoop te willen bouwen, maar haalt elke keer weer, echt alles uit de kast om het niet te doen. Heemskerk heeft al bijna geen grond meer in eigendom waar kan worden gebouwd, en op de schaarse stukjes waar dat dan nog wel het geval is laat men huizen van €650.000,00 bouwen. Dit zijn juist het type huizen waar er al een heleboel van te koop staan, en waar de projectontwikkelaars en bouwers zelf wel voor kunnen zorgen. De PvdA-Heemskerk blijft voor betaalbaar wonen knokken, zodat onze kinderen ook in Heemskerk kunnen blijven wonen, wij zullen dit college en de coalitie partijen houden aan de belofte van een "zichtbaar beter Heemskerk", niet alleen voor de happy erg rijken onder ons (of van buiten het dorp), maar voor alle Heemskerkers.

Eus Hes, PvdA-Heemskerk

Meer berichten