Voor mensen van de Harteheem organiseren de leerlingen een workshop voor een groene activiteit.
Voor mensen van de Harteheem organiseren de leerlingen een workshop voor een groene activiteit. ((Foto: Aangeleverd))

Leerlingen Clusius verzorgen groene activiteiten

HEEMSKERK - Het Clusius College Castricum kent voor de bovenbouw groene profielvakken en groene keuzevakken. In deze keuzevakken wordt de diepte ingegaan bij een groen onderwerp. Een van de keuzevakken is Groene zorg waarbij de leerlingen kennis maken diverse zorgvormen en leren over omgaan met mensen met een beperking.

Voor De Harteheem

Om het VMBO-onderwijs te verbinden met de zorg werkt het Clusius College Castricum al een aantal jaar samen met de Hartekampgroep te Heemskerk.

Voor deze mensen organiseren de leerlingen een workshop voor een groene activiteit. Om kennis te maken met de doelgroep gaan de leerlingen eerst op locatiebezoek bij De Hartenheem in Heemskerk. Daar staan er enkele groepsactiviteiten op het programma die de leerlingen samen met de cliënten uitvoeren. Het volgende dat op het programma staat is een groene workshop die de leerlingen zelf organiseren en gaan geven aan de cliënten die hiervoor naar het Clusius College Castricum komen. Voor de leerlingen houdt dit in plannen, materiaal inkopen, stappenplannen en uitnodigingen maken, instructies geven en de workshop uiteindelijk begeleiden. Een enorm leerzaam proces voor de Clusiusleerlingen en een leuke middag uit voor de mensen van De Hartenheem.

Meer berichten