Cruyff Court 6 vs 6 toernooi: gezelligheid troef

(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Op maandag 7 en dinsdag 8 oktober werd het Cruyff Court 6 vs 6 toernooi gehouden op het Cruyff Court in Heemskerk. De eigenlijke finaledag op woensdag 9 oktober is vanwege de regen afgelast. Op maandag en dinsdag was het prima weer om te voetballen, helaas moest op woensdag 9 oktober de finaledag voor de prestatieteams worden afgelast vanwege de regen.

De organisatie van het toernooi lag in handen van Buurtsportcoach/ Cruyff Coach Bart Neeft en jongerenwerker Emile van der Wal van Welschap en stagiaires van Team Sportservice. Dit resulteerde in een goed lopend, gezellig toernooi met naast de wedstrijden nog diverse side events.

Finale vanwege regen naar 16 oktober verplaatst

Vanwege de vele teams werd het toernooi verdeeld over 3 dagen. Op maandag speelden de gemengde teams. Het team van de Zevenhoeven werd ongeslagen kampioen en de RESPECT award ging die dag naar het team van de Zilvermeeuw. Dinsdag speelden de recreatieve jongens teams, verdeeld over 2 poules, hun wedstrijden. In poule A was het enorm spannend tussen de teams van de Zevenhoeven en de Otterkolken. Op doelsaldo ging uiteindelijk de Otterkolken naar de finale en die speelden tegen de winnaar uit poule B: Het Rinket. De Otterkolken was oppermachtig en won de finale met 4-1. De RESPECT award werd gewonnen door de Kariboe.

De finaledag voor de meisjes en jongens die strijden voor de titel Kampioen van Heemskerk, wordt nu gespeeld op woensdag 16 oktober. Vijf meisjesteams en zes jongensteams gaan dan uitmaken wie zich een jaar lang Cruyff Court Kampioenen van Heemskerk mag noemen.

Finaledag nu op woensdag 16 oktober

Ook wordt woensdag 16 oktober het vernieuwde Cruyff Court officieel heropend, vanwege het vernieuwen van het kunstgrasveld. Om 14.00 uur zal deze heropening plaatsvinden met een openingspraatje van Wethouder Aad Schoorl en Ilja van Holsteijn, manager Cruyff Foundation. En de daarbij aanwezige partners; Francis Heijneker van Team Sportservice, Tom de Boer van de Anne Frank school en Anouk Burgering van Welschap/Welzijn.