Smalle selectie DSS leidt tot verliespartij

(Foto: )

HEEMSKERK - Zaterdag 26 oktober speelden de handbalsters van DSS thuis tegen Fortissimo uit Cothen. Vooraf was reeds bekend dat het een zware wedstrijd zou worden. Niet alleen omdat Fortissimo 5e stond op de ranglijst en DSS 10e, maar voornamelijk omdat er een aantal basisspeelsters geblesseerd zijn. Gelukkig waren Ilse Groot en Roos van Hensbergen (B-jeugd) en Jolene Smit en Tamara Deen (seniorenteams) bereid om in te vallen. Maar het hielp niet. DSS verloor met 17-26.

De eerste helft van de wedstrijd kwam DSS zeer goed mee. In de aanval werden goede combinaties gespeeld die uiteindelijk leidden tot mooie doelpunten van o.a. Ilse Groot, Britt van Elsacker en Mel Schellevis. Toch waren er ook een paar slordigheden in de passing en was de omschakeling van aanval naar dekking niet altijd even vlot. Daarentegen deed keepster Monique de Vijlder een flink aantal mooie reddingen waardoor bij rust de stand 11-12 was.

Fortissimo kwam na de rust scherper uit de kleedkamer dan de thuisploeg waardoor zij de eerste minuten van de tweede helft snel afstand namen van DSS (11-15, 13-19). Het was zichtbaar dat de energie langzaam uit de ploeg wegvloeide, ondanks het feit dat er hard werd gewerkt. Het grote verschil in de einduitslag komt dan ook voornamelijk door de dunne spoeling waarmee de Heemskerksen in het tweede bedrijf ten onder gingen (17-26). Robin van der Slikke viel uit door een blessure en was niet meer in staat verder te spelen.

De dames zullen zich weer snel moeten opladen aangezien de kans groot is dat zij dinsdag 29 oktober de gestaakte wedstrijd van vorige week tegen PSV opnieuw zullen moeten spelen. Het is nog niet geheel zeker of de wedstrijd van dinsdag doorgaat aangezien er nog geen scheidsrechterkoppel is ingedeeld. Zaterdag 2 november zal in ieder geval wél met zekerheid tegen Kwiek worden gespeeld om 19.30 uur in Raalte.

Doelpunten: Britt van Elsacker (6), Mel Schellevis (5), Ilse Groot (3), Robin van der Slikke (1), Murron Ris (1), Jolene Smit (1)