Het logo van de Glazen Keet in 2018.
Het logo van de Glazen Keet in 2018. ((Foto: Aangeleverd))

Glazenkeet en Sociaal Team Heemskerk: samen tegen armoede

HEEMSKERK - Het Sociaal Team Heemskerk gelooft erin dat inwoners het gelukkigst zijn als zij zo zelfstandig en lang mogelijk de eigen regie kunnen behouden over hun eigen leven. Eigen regie hebben, betekent voor jong en oud een waardig leven leiden met respect voor jezelf en voor anderen.

Iedereen kan voorbeelden noemen van situaties of gebeurtenissen waardoor dit gevoel van eigenwaarde wordt aangetast. Denk bijvoorbeeld aan slechter wordende gezondheid, verlies van baan, gebeurtenissen uit het verleden die opspelen, verlies van naasten.

Wat doe je dan? Ga je zelf op zoek of vraag je hulp? Maar wat als je dat niet kan of binnen handbereik hebt? Het Sociaal Team helpt je om overzicht te krijgen, keuzes te maken, problemen of zorgen aan te pakken tot je zelf het overzicht hebt en weer verder kunt. Toegankelijk, zonder oordeel, en laagdrempelig. De knop kan op elk moment om. Het Sociaal Team helpt je bij dat streven. Gewoon omdat je het waard bent om de eigen regie weer terug te nemen.

Aanmeldlijn

De vraag van De Glazenkeet om 'naar aanleiding van 2018 editie' als aanmeldlijn te functioneren valt precies op het pad dat het Sociaal Team is ingeslagen. Vroegtijdig signaleren van inwoners met problemen maar ook de verborgen armoede naar boven halen. De Glazenkeet wil "de ervaring van 2018 benutten om hen die zich toen al wilden aanmelden te laten zien dat we geluisterd hebben. Uiteraard hopen we zoveel donaties te krijgen dat we zowel nieuwe aanmeldingen als geregistreerde inwoners kunnen helpen." Draagvlak: dit is een van de redenen waarom Het Sociaal Team JA heeft gezegd in de samenwerking met De Glazenkeet.

Versterking

''We geloven in samenwerkende partijen en versterking van mogelijkheden. Zo is er een overleg geweest vanuit Stichting De Glazenkeet met Sociaal Team Heemskerk, Mee&deWeering, Welschap en Sportservice om met elkaar draagvlak te krijgen. We bieden inwoners graag een handreiking als zij iets willen doen aan hun financiële situatie.''

''We gaan met elke inwoner die zich aanmeld in gesprek en kijken waar de zorg ligt", aldus Liz Servais van Sociaal Team. ''Het Sociaal Team Heemskerk bestaat uit medewerkers uit 4 organisaties elk met hun eigen deskundigheid. Het gesprek vindt plaats waar u wilt, bij ons of als de inwoner dat fijn vindt bij hem of haar thuis.''

Aanmelden kan vanaf nu bij: info@sociaalteamheemskerk.nl met als onderwerp Glazenkeet. Vermeld waar uw zorg over gaat en uw adres. Het Sociaal Team werkt volgens de privacywet en met beroepsgeheim. Binnen 2 werkdagen neemt zij contact met u op.

Meer berichten