Sinterklaas en zijn Pieten komen zondag aan in Heemskerk.
Sinterklaas en zijn Pieten komen zondag aan in Heemskerk. ((Foto: Aangeleverd))

Welkom Sinterklaas en Pieten in Heemskerk!

HEEMSKERK- Alle kinderen en hun ouders uit Heemskerk opgelet: Sinterklaas en zijn Pieten komen aanstaande zondag aan in Heemskerk. De intocht van de Goedheiligman op deze zondag 17 november gaat van start om circa 12.30 uur. Dan zullen de eerste Pieten op het Pietenplein (Burg. Nielenplein) arriveren.

Zondag 17 november intocht in het dorp met Pietenband en Showband Damiate

Zaterdag 16 november komt de Sint reeds aan in Apeldoorn. Na deze drukke dag zal de Sint een nachtje in Hotel Marquette verblijven. Ook de intocht in Heemskerk belooft weer een feestelijk spektakel te worden.
De intocht op zondag 17 november gaat van start om 12.30 uur als de eerste Pieten op het Pietenplein (Burg. Nielenplein) arriveren. Hier worden de benen gestrekt en worden de eerste sinterklaasliedjes geoefend. Vervolgens vertrekken de Pieten om 13.00 uur samen met de Pietenband en Showband Damiate naar het begin van de oprijlaan van Chateau Marquette om daar de stoet op te halen.

Om 13.30 sluit Sinterklaas aan samen met zijn hoofd- en stafpiet. De Sint rijdt uiteraard op zijn schimmel Amerigo. De optocht gaat door het dorp om vervolgens uit te komen bij het Burg. Nielenplein waar burgemeester Mieke Baltus de Sint zal verwelkomen. Tevens wordt door het popkoor van het Cultuurcentrum het Heemskerks Sinterklaaslied gezongen. Hierna is er voor de kinderen gelegenheid om de Goedheiligman een hand te geven en tekeningen en verlanglijstjes te overhandigen.

Ook dit jaar loopt er een Glutenvrije Piet mee, speciaal voor kinderen met een glutenintolerantie. Je kunt deze Piet herkennen aan een schort met speciaal logo erop. Zondag 17 november wordt het dus weer één groot feest als Sinterklaas samen met alle Pieten naar Heemskerk komen.

Meer informatie over de activiteiten en het Sinterklaashuis is te vinden op de website en Facebookpagina van Sinterklaas Heemskerk. De Stichting Sinterklaas Heemskerk organiseert de intocht van Sinterklaas in Heemskerk, alsmede het organiseren en uitvoeren van al het geen rechtstreeks of zijdelings, met deze intocht verband houdt of redelijkerwijs bevorderlijk kan zijn voor dit kinderfeest.

De (verwachte) tijden van het Sinterklaasfeest:
12.30 uur Alle Pieten komen naar het Nielenplein toe
13.00 uur Ophaaltocht richting Marquette
13.30 uur Intocht Sinterklaas vanaf Marquette
14.30 uur Welkomstfeest op het Pietenplein
15.00 uur Defilé bij het podium
16.00 uur Einde Sinterklaasfeest

Meer berichten