Burgemeester Baltus zingt enthousiast mee met het Heemskerks Sinterklaaslied. Piet zorgt voor een dansje terwijl de Sint aandachtig luistert.
Burgemeester Baltus zingt enthousiast mee met het Heemskerks Sinterklaaslied. Piet zorgt voor een dansje terwijl de Sint aandachtig luistert. ((Foto: Leo Tillmans))

Sint welkom geheten door burgemeester Baltus

HEEMSKERK - Sinterklaas en de Pieten zijn enthousiast binnengehaald in hartje Heemskerk. Burgemeester Mieke Baltus heeft de Sint een bijzonder welkom geheten op zondag 17 november, waarna de Goedheiligman het podium betrad.

De intocht in het dorp ging gepaard met de Pietenband en Showband Damiate. Zij haalden Sint Nicolaas op aan het begin van de oprijlaan van Chateau Marquette. De Sint reed op zijn paard Amerigo. De optocht ging die dag onder stralende zon door het dorp om vervolgens uit te komen bij het Burg. Nielenplein waar burgemeester Baltus op de Sint wachtte. Tevens werd door het popkoor van het Cultuurcentrum het Heemskerks Sinterklaaslied gezongen. Daarna schudde de Sint de hand met heel veel kinderen die langs kant stonden met hun ouders.

Meer berichten