DSS speelt zonder overtuiging en verliest ruim: 29-19

(Foto: )

HEEMSKERK - Zaterdag 16 november speelde DSS tegen Hercules in Den Haag. Over het algemeen heeft de Heemskerkse ploeg moeite om goede wedstrijden te spelen tegen de stugge Zuid-Hollandse club. De prestatie die zaterdagavond echter werd neergezet was van slechte kwaliteit. De Heemskerkse handvrouwen gingen met 29-19 flink kopje onder. Daardoor wist DSS geen punten te pakken van de een na onderste ploeg in de ranglijst van de Eerste Divisie.

Tot 5-5 ging de stand gelijk op, daarna liep Hercules punt voor punt weg bij de dames van DSS. Vlak voor de rust kwam DSS 16-11 met o.a. doelpunten van Mel Schellevis vanaf de hoekpositie en cirkelspeelster Yara Buurmeijer die terug is van een stageperiode in Australië.

Na rust kon de ploeg niet de concentratie, rust en overtuiging vinden om op de thuisploeg in te lopen. Sterker nog, de laatste tien minuten van de wedstrijd leken zij lamgeslagen en daardoor kon Hercules uitlopen van 21-16 naar 29-19, wat ook de eindstand was.

Komende week zal worden gewerkt aan de fitheid van meerdere speelsters en zal er hard getraind worden op doelgerichtheid om in de aanval te scoren. Zaterdag 20 november zullen de dames vol goede moed aantreden tegen E&O uit Emmen. De wedstrijd vindt plaats om 20.00 uur in Sporthal de Waterakkers.

Doelpunten: Angelique de Groot (6), Mel Schellevis (4), Britt van Elsacker (3), Maxime Sinnige (2), Jelica Petrovic (1), Yara Buurmeijer (1), Ilse Groot (1) en Roos van Hensbergen (1).