Op de foto (v.l.n.r.) Stan, Max, Nino en Melvin. Ze proosten alvast op hun biertje.
Op de foto (v.l.n.r.) Stan, Max, Nino en Melvin. Ze proosten alvast op hun biertje. ((Foto: Aangeleverd))

Studenten brouwen hun eigen bier

HEEMSKERK - Stan Gijzen heeft met drie vrienden - Nino Gubbels, Max Molenaar en Melvin Kolk - een eigen brouwerij opgericht. De naam is Brouwerij D'Artagnan.

D'Artagnan komt uit het verhaal van De Drie Musketiers, er was namelijk ook een vierde musketier. Zijn naam is D'Artagnan. ''Dit verhaal is enigszins te vergelijken met ons eigen verhaal. Max Nino en ik kende elkaar al en Melvin (de vierde musketier) kwam er later bij. Vandaar dat voor deze naam is gekozen'', aldus Gijzen.

Technisch geschoold

Hij vervolgt: ''Eigenlijk zijn wij alle drie technisch geschoold. Max, Nino en ik studeren civiele techniek en Melvin doet bouwkunde. In het vierde jaar van onze opleidingen moeten we een minor volgen. We hebben alle vier voor de minor ondernemerschap gekozen en zo hebben we elkaar leren kennen. Tijdens de minor moet je je eigen onderneming starten. Nino was al thuis brouwer en wilde tijdens de minor hier al wat mee doen. Max, Melvin en ik hebben ons, door onze voorliefde voor bier, aangesloten bij zijn idee. Dus zodoende deze Brouwerij. We hebben ons eerste bier in Enkhuizen laten brouwen bij brouwerij de Werf. Het is een wit bier met een volle smaak zodat het ook uitstekend in de winter is te drinken. De naam van het bier is Brouwkunde wit. Dit is een referentie aan onze technische achtergrond.'' Het bier is vrijdag 22 december klaar en omdat het het hun eerste bier is, wordt dit groots gevierd met een launch event. Het event vindt plaats bij Jack's biercafé in Heemskerk op maandag 2 december van 16.00 tot 20.00 uur. Stan Gijzen: Iedereen is welkom.''

Meer berichten