Handbalvrouwen DSS winnen weer eens: 24-23

(Foto: )

HEEMSKERK - De thriller die zich zaterdagavond 23 november afspeelde in sporthal de Waterakkers pakte goed uit voor de handbaldames van DSS. Misker/E&O stond twee plekken boven DSS en na de blamage van de Heemskerkse ploeg tegen Hercules vorige week, moest DSS alle moed bij elkaar rapen om een scherpe en overtuigende wedstrijd neer te zetten. De ploeg uit Heemskerk won weer eens: 24-23.

DSS begon de wedstrijd scherp en had aanvallend mooie combinaties die tot doelpunten leidden van Yvett van Dijk en Maxime Sinnige. De stand bleef redelijk gelijk op gaan (5-5, 8-8). Vlak voor de rust wist DSS een minimale voorsprong te pakken, 10-9. Na de rust kon DSS deze voorsprong wat verder uitbouwen (13-10) en halverwege de tweede helft was de voorsprong zelfs vijf punten (21-16). Maar daarna maakte de thuisploeg aanvallend veel fouten met als gevolg break-outs tegen. De spanning kwam terug in de wedstrijd. Monique de Vijlder wist een aantal keer op zeer belangrijke momenten fantastische ballen uit het doel te houden, ze stopte een penalty en een break-out. E&O kwam twintig seconden voor tijd voor het eerst weer op gelijke hoogte sinds 8-8 bij een stand van 23-23.

DSS kwam vervolgens in balbezit en coach Serge ter Horst haalde zijn team aan de kant voor een time-out. De opzet was om de aanval uit te spelen met zeven veldspeelsters en veel doelgerichtheid om in de laatste seconden van de wedstrijd het winnende doelpunt te maken. De aanval lukte niet volledig, maar DSS kreeg wel een vrije worp mee. Met nog drie seconden op de klok kreeg Angelique de Groot vanuit de vrije worp de bal en schoot deze over het driemansblok en via het been van de keepster van E&O in het doel. Daardoor kwam DSS als winnaar uit deze strijd.

Volgende week speelt DSS opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen ZAP uit Breezand. Doelpunten: Angelique de Groot (10), Ilse Groot (4), Maxime Sinnige (3), Yara Buurmeijer (2), Yvett van Dijk (2), Kim de Ruyter (2) en Britt van Elsacker (1).