WereldLichtjesDag in de Dorpskerk in 2018.
WereldLichtjesDag in de Dorpskerk in 2018. ((Foto: Erik Reijnders))

WereldLichtjesDag in Heemskerk

HEEMSKERK - Elke tweede zondag in december wordt WereldLichtjesDag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur een kaarsje aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Op deze manier gaat er een golf van licht over de wereld en wordt er 24 uur lang stilgestaan bij dit verdriet. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind, voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt zo letterlijk een beetje lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Voor de tweede keer wordt in Heemskerk een WereldLichtjesDag georganiseerd. Het thema van de bijeenkomst is "Golf van licht".

Dorpskerk

Op zondag 8 december bent u vanaf 18.15 uur van harte welkom in de Dorpskerk te Heemskerk, het programma zelf begint om 18.45 uur. Er is muziek van het koor Recreation en ds. Marco Visser spreekt enkele troostende woorden.

Iedereen is welkom: ouders, grootouders, broers en zussen, vrienden en vriendinnen, en iedereen die zich hiermee verbonden voelt.

Kaarsje aansteken

De organisatie verzoekt een ieder die een kaarsje wil aansteken, om zelf een potje en een waxinelichtje mee te nemen. Meer informatie via de Facebook-pagina (zoek op Wereldlichtjesdag Heemskerk) of via e-mail eibertdevries@hetnet.nl .

Meer berichten