Managers Minouche Rodgers (Heliomare) en Arne Theunissen (Odion) tekenen het samenwerkingsconvenant.
Managers Minouche Rodgers (Heliomare) en Arne Theunissen (Odion) tekenen het samenwerkingsconvenant. ((Foto: Aangeleverd))

Heliomare en Odion trekken samen op

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Om optimale ondersteuning te bieden aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hebben Heliomare en Odion de handen ineen geslagen. Vandaar tekenden managers Minouche Rodgers (Heliomare) en Arne Theunissen (Odion) het samenwerkingsconvenant. De beide zorginstellingen hebben verschillende expertise in huis, waardoor zij elkaar aanvullen binnen de ondersteuning aan mensen met NAH.

In 2016 ging de samenwerking van start, toen Odion vier woon- en dagbestedingslocaties van Heliomare ging overnemen. Zij merkten toen al hoe complementair zij aan elkaar waren. Odion heeft ruim 40 jaar ervaring in het ondersteunen van mensen met een beperking in Noord Holland. Heliomare is dé regionale zorgaanbieder als het gaat om revalidatie, arbeidsintegratie en onderwijs. Deskundigheid omtrent NAH wordt bij Odion vergroot middels scholing door Heliomare. Daarbij vormen zij samen het Afasiecentrum voor behandeling en begeleiding bij afasie in de regio Zaanstreek, Waterland en Kennemerland.

Het uitgangspunt bij deze samenwerking is de vraag van degene die ondersteuning nodig heeft. Afhankelijk van hun wensen worden de mogelijkheden voorgelegd. De verschillende opties zijn onder andere begeleiding in de thuissituatie, scholing en individuele- en groepsbehandeling en begeleiding. Zo blijft de kwaliteit van zorg optimaal!

Niet-aangeboren hersenletsel is schade aan de hersenen die in de loop van het leven is ontstaan. Dit kan letsel zijn die buiten het lichaam ontstaat, zoals het vallen van de trap. En door letsel van binnenuit, zoals een hersenbloeding. De websites van Heliomare en Odion geven meer informatie over ondersteuning bij NAH.

www.heliomare.nl; www.odion.nl.

Meer berichten