Sterk collectief helpt DEM aan drie belangrijke punten

De broers Swen (rechts) en Twan Verswijveren zijn blij na de winst op Jong ADO Den Haag. (Foto: Ruud van den Booren)

BEVERWIJK/DEN HAAG - De ontlading bij DEM afgelopen zondag in Den Haag was groot. De winst van 0-3 was zeker niet verwacht maar daarom niet minder verdiend. Dit deed denken aan de wedstrijd tegen Westlandia waar DEM met 0-2 won. Zowel tegen Westlandia als tegen ADO/Den Haag was het balbezit voor de tegenstander, maar de kansen en de punten waren voor DEM. En het is de spelersgroep gegund.

door Ton Limmen

0-3 overwinning in de Hofstad tegen ADO Den Haag doet de club uit Beverwijk goed

Zonder de zieke coach Arvid Smit trad DEM de talenten van Den Haag gemotiveerd tegemoet. Kevin Kalkman, die nu hoofdcoach was, had de ploeg samen uiteraard met Arvid Smit goed neergezet. Verdedigend stond er een stevig blok waar de jonge spelers van Den Haag veel moeite mee hadden. Vanaf minuut 1 werd over het hele veld de strijd aangegaan, met uitblinkers in de personen van aanvoerder Joey de Kruif, Twan Verswijveren en Bryan Herraez. Deze jongens verdienen niet de prijs voor meest gepolijste speler, maar je kan altijd van op ze aan. Voorop in de strijd en ieder duel aangaan met maar 1 gedachte, en dat is winnen.

Timo Wolters diende als valse spits en zorgde voor veel dreiging

Voorin was vooral Timo Wolters die als valse spits voor veel dreiging zorgde. Zo kwam ook het eerste doelpunt tot stand. Een prachtige diepe bal van De Kruif werd opgepikt door Wolters die de bal perfect in de 9e minuut over de keeper heen lobde. Achterin had Den Haag het daarna moeilijk. Dat bleek ook uit de 0-2 in de 35e minuut. Een goeie uittrap van keeper Swen Verswijveren leek bij Wolters terecht te komen. Maar met de hulp van een verdediger, die geen contact had met zijn keeper, ging de bal identiek over de keeper heen. Een 0-2 ruststand was meer dan wat de vele DEM supporters hadden verwacht. In de 2e helft was Den Haag veelal aan de bal maar voortreffelijk verdedigen van de hele ploeg en 2 schitterende reddingen van keeper Swen Verswijveren hielden de Hagenaars van een goal af.

De wissels die Kalkman in de 2e helft deed brachten het resultaat dat hij waarschijnlijk verwachtte. Eerst krulde de goed invallende Cerilio Cijntje de bal mooi op de kruising waarna Mehmet Gencer de afvallende bal toch in het doel schoof.

De wissels brachten het resultaat dat Kalkman verwachtte

Helaas werd de goal afgekeurd omdat Gencer buitenspel zou hebben gestaan. Met het inbrengen van Mounir Mounji en met voorbereidend werk van Cijntje kwam de 0-3 op het scorebord. Waar Cijntje de bal op de kruising schoot ging de bal van Mounji precies over de doelman heen in de kruising. Met een prachtige eindstand tot gevolg. Dit geeft de ploeg van vertrekkend trainer Arvid Smit waarschijnlijk de motivatie voor de laatste wedstrijd van dit jaar.

Zondag aanstaande komt VV Gemert naar Beverwijk. Bij winst sluiten 'de Wijkers' het jaar 2019 goed af.