Decembermaand

De decembermaand is een van mijn favoriete maanden, bij uitstek een maand waarin muziek en creativiteit een grote rol speelt. Het begint al met de liedjes, creatieve surprises en gedichten voor Sinterklaas. Alles wordt versierd, veel samen koken en eten en de hele maand zijn er kerstconcerten en kerstvieringen met mooie muziek.

Komende zaterdag 14 december zijn het Cultuurhuis Heemskerk en het dorp helemaal in kerstsferen voor de kerstmarkt en het winterfeest. Met veel optredens van onze leerlingen, koren, de dansscholen en orkesten. Kerst is ook de tijd om dankbaar te zijn voor alles wat je hebt en stil te staan bij mensen die het minder goed hebben. Daarom vind ik onze samenwerkingspartner de Glazen Keet ook zo'n mooi initiatief, de mogelijkheid voor alle Heemskerkers om iedereen een mooie kerst te bezorgen door geld in te zamelen.

In de kerstvakantie is er ook tijd om het afgelopen jaar te overdenken. Met een vriendengroep hebben we de traditie om allemaal een top 5 van afgelopen jaar te bedenken en te delen. Dat kan natuurlijk ook voor werk, want we hebben als cultuurhuis een goed jaar gehad. 5) Omdat we willen dat iedereen van cultuur kan genieten zijn we gestart met nieuwe projecten voor senioren, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een GGZ-achtergrond. 4) Er zijn veel nieuwe muziekleerlingen bijgekomen en we zijn gestart met theater en beeldende activiteiten. 3) De goede samenwerking met de basisscholen en de cultuurpartners in de IJmond maakten het werk plezierig en het resultaat heel goed. 2) Bovenal zijn we heel erg blij met onze enthousiaste en betrokken medewerkers, docenten, vrijwilligers, leerlingen en ouders. 1) Die maken dat het cultuurhuis een plek is waar mensen graag zijn.

We wensen iedereen hele fijne feestdagen en al het goeds voor 2020!

Miirjam du Cloo, directeur Cultuurhuis Heemskerk

Meer berichten