Kerstbomenverbranding in Heemskerk

Algemeen
Op zaterdagmiddag 4  januari 2020 worden er kerstbomen verbrand in Heemskerk.
Op zaterdagmiddag 4 januari 2020 worden er kerstbomen verbrand in Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Op zaterdagmiddag 4 januari 2020 worden er op twee locaties kerstbomen verbrand in Heemskerk. Hoe gaat het in zijn werk deze dag? Kerstbomen kunnen op 4 januari vanaf 15.00 uur worden ingeleverd op de brandplaatsen.

Op twee locaties op zaterdag 4 januari

Je ontvangt bij inlevering van een kerstboom een lootje en een mandarijn. Het vuur wordt om 17.05 uur ontstoken. De resterende brandende hoopjes worden rond 18.30 uur geblust en vanaf 18.00 uur kunt u geen kerstbomen meer inleveren.

De brandplaatsen zijn: Het kermisterrein aan de Johannes Poststraat en op het stuk groen in plan Broekpolder beter bekend als het Vlaskamp. Zoals gebruikelijk geeft de brandweer geen snoep maar de overbekende mandarijn.

Spanning

''Ook dit jaar willen we de spanning tijdens de verbranding gaan opbouwen door er een leuke verloting voor het gezin bij te doen dit alles per aangeleverde kerstboom. Kun je zelf niet komen stuur dan een ander met je kerstboom'', aldus Brandweer Heemskerk. De prijsjes zijn per brandplaats gelijk, dit dankzij de medewerking van een aantal middenstanders in Heemskerk en Beverwijk.

Winnende loten

De winnende loten zijn al getrokken en staan op een bord vermeld bij de inleverpunten. Zo kan er direct gekeken worden of je iets gewonnen hebt.

''Aan omwonenden van de brandplaatsen willen we begrip vragen voor de mogelijke overlast van de rook, van 17.00 uur tot 18.00 uur daar de richting van de wind nog niet door ons geregeld kan worden'', aldus Brandweer Heemskerk.