'Laat je zien en horen op Cultuurmarkt Heemskerk'

Algemeen
Bands kunnen zich opgeven voor de Cultuurmarkt.
Bands kunnen zich opgeven voor de Cultuurmarkt. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Ook dit jaar wordt in het centrum van Heemskerk de Cultuurmarkt georganiseer. Zaterdag 18 mei zal dit groots festijn plaatsvinden. Het centrum van Heemskerk gaat dan weer cultureel op zijn kop. Vorig jaar met het thema 'Heel Heemskerk rockt en rolt' en 2019 met het thema 'Tijdmachine'.

Elk jaar wordt er een ander thema gekozen. Het thema moet pakkend zijn voor jong t/m oud en voor diverse disciplines zoals muziek, kunst, fotografie, dans, etc. en dit alles om Heemskerkers en andere belangstellenden te laten zien wat Heemskerk op amateurkunstgebied in huis heeft. Op het Nielenplein komt een groot podium voor de dansscholen, in de Dorpskerk is een korenfestival, bij café Cheers komt een podium voor bandjes….met als hekkensluiter, Re-Load! In de hal van het gemeentehuis komen de orkesten en de bigbands. Voor het gemeentehuis komt een podium met Cultuurhuis-optredens. Dit wordt een heel divers podium met optredens van leerlingen. Dat kan zijn met zang, of met drum, gitaar, etc. De hele Maerten van Heemkerckstraat wordt afgesloten voor een cultuurmarkt met straattheater en om de verbinding te maken van het centrum naar het gemeentehuis. Amateurkunstenaars kunnen een gratis marktkraam bemannen om zichzelf te promoten.

Dus koren, bands, fotografieclubs, kunstenaars, dichters, etc. meld jezelf aan en laat je zien en horen! Ook organisaties die met mensen met een beperking werken op een creatieve manier, kunnen een kraampje bemannen. De winkeliersvereniging organiseert een vossenjacht voor kinderen. Er komen muzikale optochten, flashmobs en dans op straat. Alleen een plekje wordt geboden aan Heemskerkers.