ADO'20-voorzitter Jos Beerse.
ADO'20-voorzitter Jos Beerse. ((Foto: Aangeleverd))

ADO'20 trapt jubileumjaar af met collector's item

HEEMSKERK – Tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 11 januari gaat het jubileumjaar van het 100-jarige ADO'20 officieel van start. Hoewel de oprichtingsdatum 15 mei is, vindt tijdens de nieuwsjaarreceptie van de jubilaris de kick-off van het jubileum plaats. Het lustrum wordt ingeluid met de bekendmaking van een uniek collector's item, dat bestaat uit een viertal speciaal gebrouwen bieren. Het geheel zal worden gepresenteerd door Frank Bruin, de Nederlandse kampioen biertappen 2018.

Oud nationaal kampioen biertappen Frank Bruin bij 100-jarige voetbalclub uit Heemskerk

Motto

Het motto voor dit jubileumjaar luidt: MET, DOOR en VOOR Heemskerkers, wat bij de diverse activiteiten ook duidelijk tot uiting komt. Voorzitter Jos Beerse daarover: "Waar mogelijk proberen wij zoveel mogelijk Heemskerkers te betrekken bij de activiteiten. Zo organiseren wij een 24-uurs toernooi en worden verenigingen met een Heemskerkse oorsprong uitgenodigd, om zich tijdens dit evenement te presenteren. Daarnaast hopen wij met de diverse acties wat geld over te houden, wat ten goede komt aan de Glazen Keet."

Hoogtepunt

Het jubileumjaar 2020 staat bol van de festiviteiten bij de bewoners van de Vlotter. Naast gebruikelijke zaken als de officiële jubileumreceptie op 15 mei, waarbij ook een uniek fotoboek gepresenteerd gaat worden, wordt één van de hoogtepunten ongetwijfeld het 24 uurs toernooi.

24 uurs toernooi met eerste zaterdagteam

Het eerste zaterdagteam van ADO zal op 5 en 6 juni tegen vele teams aantreden gedurende 24 uur. Jos Beerse verwacht hier veel van: "Als het goed is, wordt dat wel één van de hoogtepunten van ons jubileumjaar. Onze speciale jubileumcommissie is hier al geruime tijd mee aan het werk. Het is organisatorisch wel een pittige klus, maar het gaat ons zeker lukken."

Festiviteiten

Naast het 24-uurs toernooi, kent het jubileumjaar nog vele andere hoogtepunten. De voorzitter somt op: "Wij hebben een pub quiz op 6 maart, die natuurlijk volledig in het teken van het jubileum staat. Op 11 april spelen de oud-Oranje vrouwen een wedstrijd tegen de ADO vrouwen. Op 17 april organiseren wij een jubileumveiling.''

Hij vervolgt: ''Op 15 mei volgt de receptie, voorafgegaan door een reünie voor oud-leden en oud-bestuursleden. Het weekend van 5/6 juni organiseren wij het 24 uurs toernooi, waarna in het weekend 13/14 juni de jeugd aan bod komt met het spelen van een boardingtoernooi.''

Heemskerkse traditie

''Dan volgt op 27 juni een spetterende feestavond, volgens een goede Heemskerkse traditie in een grote feesttent, met muziek van Flair. Tenslotte is er op 5 en 8 augustus een speciale editie van het Gerrit van Hooff toernooi.''

Op de hoogte houden

''Wij gaan Heemskerk regelmatig op de hoogte houden van dit programma, zodat belangstellenden hier optimaal van kunnen genieten. Belangstellenden kunnen sowieso onze ADO'20-site raadplegen voor alle informatie."

Meer berichten