(Foto: Aangeleverd)

Kleurrijk het jaar in

WIJK AAN ZEE - Tineke van Hout-de Boer, Christie Greeve, Gea Nagel, Angela Delsasso. Vier kunstenaars uit de omgeving Wijk aan Zee die het nieuwe expositiejaar met een kleurenbom aankondigen.

Tineke van Hout is autodidact die later door diverse opleidingen nog beter is geworden dan zij al was. Met schilderen, keramiek en boetseren in de vingers en het vinden van inspiratie overal om haar heen, creëert zij opvallende werken.

Textiel

Christie Greeve werkt veel met textiel maar schildert en tekent daarnaast ook. Zij laat haar eigen ik via haar werk naar voren komen. Haar kunstwerken in textiel hebben een bizarre schoonheid over zich.

Gea Nagel's werk is goeddeels abstract. Zij laat zich niet vastpinnen aan een bepaalde stijl en schildert hierdoor de meest uiteenlopende onderwerpen en voorwerpen. Vooral haar "Afrikaans" aandoende schilderijen brachten deze zomer veel bekijks.

Mesje

Angela Delsasso is het Zwitserse zakmes onder de kunstenaars en geeft zelfs kleur aan het mesje waarmee je steentjes uit paardenhoeven haalt. Zij is veelzijdig, werkt graag met hergebruikt materiaal waarvan o.a. haar tot lamp omgebouwde paspoppen een succesverhaal is en door het hele land verkocht zijn. Denk aan Angela en je denkt aan kleur.

De opening van de expositie was donderdag 9 januari. Kop van WaZ, Voorstraat 12, Wijk aan Zee.

Meer berichten