(Foto: Aangeleverd)

Lezerspost: Gebrek aan seniorenwoningen

Al enige malen lees ik dat er een groot gebrek aan seniorenwoningen is. Ik zelf heb 11 jaar als partijleider in de politiek gezeten en mijn vrouw Corrie 8 jaar in de fractie van Liberaal Heemskerk. Door vervelende omstandigheden gestopt.

In mijn beginperiode heb ik samen met de toenmalige wethouder van de VVD plannen ingediend waar nooit iets mee gedaan werd omdat(naar mijn idee) wij steeds in een kleine oppositie geduwd werden dus weinig of geen inspraak hadden. Later heeft Corrie wederom de ideeën hierover ingebracht waar wederom niets mee gedaan werd. Namelijk op de kop van de Baandert bevindt zich een groot stuk grond dat vroeger gebruikt werd als parkeerplaats voor het toenmalige St.Jozef Ziekenhuis. Er staat nu een JOP waar jeugd zich vermaakt met stickies roken en andere duistere bezigheden. Daar achter ligt een voetbal kooi die weinig of niet gebruikt wordt. Daarachter een groot stuk grond waar alleen riet groeit.

Kangoeroe woningen

Corrie haar ding was kangoeroe woningen voor senioren. Zij heeft zich ,zonder resultaat, daar serieus voor ingezet. Ons plan was om daar iets van 20 hele leuke pre fab. bungalows te plaatsen. Wij hebben zelf enige prachtige bungalows in Salland, Gelderland. Ruime living, mooie keuken en badkamer. Twee slaapkamers. Apart toilet en berging. Zoals op foto.

Senioren

Op eigen grond zullen die misschien geplaatst kunnen worden rond de 80/90 duizend euro per stuk. De senioren die daar dan zullen gaan wonen laten een woning achter met misschien wel 3 of 4 slaapkamers, dus zorgt voor een heel goede doorstroming.

Ons plan was om daar iets van 20 hele leuke pre fab. bungalows te plaatsen

Woningen voor de generatie die daar om zitten te springen. Een bruggetje over de sloot en ook alle zorg voor de ouderen aan de overkant in Meerstate is aanwezig. Dagelijkse boodschappen worden tegenwoordig aan huis bezorgt dus wat kan er mooier. En zo hebben wij nog enige ideeën en wensen die we graag tot uitvoering gebracht zouden willen zien. Dus gemeente bestuur, oud collega's. Ik adviseer u doe hier wat aan ,anders zie ik mij genoodzaakt om dan zelf de handdoek weer op te pakken, nog een keer opnieuw te beginnen en mijn werk af te maken waar ik ooit aan begonnen ben met hopelijk de steun en de stem van de burgers van Heemskerk.

Aad van Tunen, Heemskerk

Meer berichten