(Foto: Olof/Art & Business Producties)

theatercursus voor (jong)volwassenen

HEEMSKERK - Heb jij altijd al willen schitteren op een podium op een toplocatie? En ben jij tussen de 16 en 80 jaar oud? Dan is dit jouw kans! In het prachtige Kasteel Marquette wordt op 22 mei 2020 een theaterdiner georganiseerd door het Cultuurhuis Heemskerk. Ben jij die enthousiaste acteur/actrice (met veel of weinig podiumervaring) waar het Cultuurhuis op zoek naar is?

Persephone

Het stuk dat gespeeld wordt is gebaseerd op de Griekse mythe Persephone. Het verhaal geeft een verklaring over het ontstaan van de vier seizoenen. Het thema van dit verhaal gaat over groei: de cyclus van de natuur, maar ook de ontwikkeling van het hoofdpersonage in dit stuk: de Griekse godin Persephone. De kern van het verhaal gaat over het losmakingsproces van een jongvolwassene. Daarnaast is het ook een spannend verhaal, een verhaal over een ontvoering. Persephone wordt door Hades, de god van de onderwereld ontvoerd. Demeter, de moeder van Persephone en godin van de landbouw, is zo verdrietig dat niets meer groeit en bloeit op aarde. De mensen op aarde lijden honger, zal het ooit weer lente worden?

Mensen vanaf 16 tot 80 jaar die graag een keer op het podium willen schitteren kunnen meedoen met deze cursus. De repetities vinden plaats in het Cultuurhuis Heemskerk aan het Maerten van Heemskerckplein 5 in Heemskerk en starten op donderdagavond 30 januari van half 8 tot half 10. In totaal wordt er 13 keer gerepeteerd op de donderdagavond (niet in de vakanties/hemelvaartsdag). De regie ligt in handen van theaterdocent Faye Pheil. Wees er snel bij, want de rollen zijn beperkt!

Meer info of opgeven: www.cultuurhuisheemskerk.nl of even langskomen bij Cultuurhuis Heemskerk. Het Cultuurhuis is open van 9.00 tot 21.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Meer berichten