Lekker sporten voor kinderen.
Lekker sporten voor kinderen. ((Foto: Aangeleverd))

Gym- Extra Heemskerk

HEEMSKERK - De motorische ontwikkeling van kinderen verloopt niet bij iedereen gelijk. Om verschillende redenen kan een achterstand ontstaan waardoor de aansluiting bij leeftijdsgenoten op het gebied van bewegen minder makkelijk gevonden wordt. Om motorische vaardigheden te vergroten heeft Team Sportservice in opdracht van de gemeente Heemskerk een lesprogramma ontwikkeld: Gym Extra.

Het tweede blok tot aan de zomervakantie is weer van start gegaan. In de diverse groepen zijn nog mogelijkheden voor kinderen om in te stromen. Het doel van het programma Gym Extra is het vergroten van motorische vaardigheden door het aanbieden van een extra beweegmoment. Met als resultaat dat kinderen de aansluiting vinden bij hun leeftijdsgenoten tijdens het buitenspelen, de gymles en op de sportvereniging.

De lessen van Gym Extra hebbenals doelstelling: ervaren van plezier in bewegen; ontwikkelen van meer zelfvertrouwen; verminderen van angst; leren samenwerken/ samenspelen.

Gym Extra is bedoeld voor leerlingen die op een of meerdere motorische gebieden uitvallen. De lessen van Gym Extra richten zich daarnaast op: kinderen met een verminderd zelfvertrouwen; kinderen met sociaal-emotionele achterstand.

Gym Extra lessen, locatie: Gymzaal aan de Stijkelstraat 2a in Heemskerk, elke woensdagmiddag (m.u.v. schoolvakanties). Voor kinderen uit groep 1 t/m 6, die in Heemskerk op school zitten. Tijd: 13.45-14.30 uur groep 1 en 2; 14.30-15.15 uur groep 3 en 4; 15.15-16.00 uur groep 5 en 6. Het is gratis en wordt gegeven door een vakleerkracht gymnastiek met specialisme motorisch remedial teaching. Voor vragen of inschrijfformulier bij Ciska Koops via: 0251-254740 of ckoops@teamsportservice.nl.

Meer berichten