Lezerspost: Geachte mevrouw Cuperes en mevrouw Van Wesemael van PWN,

Wij hebben van wethouder Gaatze de Vries vernomen dat u een gesprek met ons, als initiatiefnemers , wil aangaan over de uitkijktoren de Kruisberg. Wij zijn daar blij mee. Zoals u inmiddels heeft begrepen is het de uitkijktoren op de Kruisberg ook wel het "torentje van Nico" genoemd voor velen een heel belangrijke toren. Het houdt de gemoederen in Heemskerk en omgeving flink bezig.

Voor velen is het fijne plek om tot rust te komen of om van het uitzicht te genieten, maar ook voor velen een plek met herinneringen en met een betekenis. Wij zijn een enthousiaste groep mensen, profs uit het bedrijfsleven, maar ook burgers die de uitkijktoren een warm hart toedragen.

De initiatiefnemers, c.q. gesprekpartners zijn: Bertus Berghuis - Raadslid gemeente Heemskerk, bevlogen burger van de gemeente en gepensioneerd ondernemer; Piet de Groot - eigenaar De Groot Staalconstructies; Bert Burger - Instructeur Bouwmensen-KZW; Arjan Dekker - senior bouwkundige, ondernemer en sport- en zakenvriend van wijlen de ontwerper wijlen Nico Visser.

Van de grond krijgen

Er staan meer ondernemers en mensen achter ons om gezamenlijk dit project op één of andere manier van de grond te krijgen. In onze regio is de uitkijktoren de Kruisberg voor veel mensen belangrijk. Wij willen daarom graag met u in gesprek om de mogelijkheden en ideeën te bespreken om de toren te vervangen of te renoveren. Wij horen graag van u wat u van onze ideeën vindt en wat de haalbaarheid is. Ook willen wij onze betrokkenheid en eventuele medewerking bespreken. Onderstaand een aantal vragen die wij met u willen bespreken in het gesprek.

Renoveren

Is er vanuit PWN een budget beschikbaar om de toren te renoveren of te vervangen?; Is er na ingebruikname in 2011 van de toren jaarlijks budget vrijgemaakt voor onderhoud of renovatie van de uitkijktoren of onderdelen daarvan?; Als wij een deel kunnen bijdragen aan hulp zowel financieel en in mankracht. Staat u daar voor open?; Is er een samenwerking (bouwteam) te formeren voor renovatie of herbouw?l Bouwmensen (Bert Burger) wil er, eventueel samen met een hoofdaannemer, een leerling project van maken. Dit is budgettair aantrekkelijk; Mag de toren qua vormgeving en qua uiterlijk er iets anders uit komen te zien? Voorstel: hoofdconstructie voornamelijk uit staal (in natuurlijke kleur) bekleedt met de aanwezige staanders (hergebruik).

Piet de Groot (staalconstructie De Groot) heeft een voorstel om toren te herbouwen. De toren kan eenvoudig gemaakt worden en op de oude fundatie worden geplaatst.

Afbeeldingen

Graag laten wij u wat afbeeldingen aan u zien van een toren die jaren mee kan. Er zijn plannen voor een inzamelingsactie, om zo geld in te zamelen voor herbouw. Hoe staat u daar tegen over? U heeft in een gesprek met wethouder Gaatze de Vries te kennen gegeven dat PWN divisie GROEN geen geld heeft, en eerst moet sparen, is er een mogelijkheid dat U als PWN divisie GROEN, een lening afsluit met PWN divisie BLAUW. Wij willen de mogelijkheden en onze ideeën op maandag 20 januari 2020, 14.00 uur bij u op kantoor bespreken. Graag horen wij of genoemde datum en tijdstip u schikt. Als dit niet het geval horen wij graag van u een alternatief voorstel.

Namens de beschermers van de uitkijktoren,

Bertus Berghuis, Heemskerk

Meer berichten