Derde overwinning op rij handbalvrouwen DSS

De overwinningselfie van de handbalvrouwen van DSS.
De overwinningselfie van de handbalvrouwen van DSS. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - DSS speelde zondag 19 januari 2020 tegen de hekkensluiter van de eerste divisie, t.w. Green Park/ Aalsmeer. Aalsmeer stond met vier punten onderaan in de competitie, maar dat betekende niet persé dat er sprake zou zijn van een walk-over. DSS moet elke wedstrijd vechten voor ieder punt en zou dus slim, geconcentreerd en met overtuiging moeten spelen om ongeslagen te blijven.

Heemskerkse ploeg won in Aalsmeer met 19-24

DSS en Aalsmeer waren de eerste helft aan elkaar gewaagd en het lukte DSS niet om een gaatje te slaan (3-3, 8-8, 10-10). Bij rust was het verschil dan ook minimaal, 11-12. Trainer/coach Serge ter Horst sprak de speelsters toe dat 12 doelpunten scoren te weinig was en 11 tegendoelpunten echt te veel. Daarmee bedoelde hij dat er in de tweede helft een actievere dekking moest worden gespeeld en aanvallend meer scorend vermogen moest worden getoond.

Eerste kwartier

Die aanpak werkte het eerste kwartier in de tweede helft goed. Aalsmeer wist slechts 3 keer te scoren, o.a. door goed verdedigend werk van Jet van der Kolk. Aanvallend trof DSS vaker doel, mede doordat Britt van Elsacker mandekking kreeg en er meer ruimte kwam voor passeerbewegingen en afstandschoten door resp. Maxime Sinnige en Angelique de Groot. Het gevolg was dat DSS kon uitlopen tot 5 punten verschil (13-19) en deze voorsprong gaf de Heemskerkse ploeg niet meer uit handen. Daarnaast wist DSS alle penalty's te benutten, terwijl Monique de Vijlder veel penalty's van Aalsmeer wist te stoppen of uit het doel "keek". Het laatste kwartier van de wedstrijd was wat chaotisch door een verminderde concentratie, maar de winst kwam voor DSS niet meer in gevaar. De einduitslag was 19-24 en daardoor klimmen de Heemskerkse handbalsters naar een 9e positie in de competitie.

Komende weken

Komende weken treft DSS ploegen die hoger staan in de ranking; dat betekent echter niet dat de ploeg ook daadwerkelijk kansloos is. Volgende week speelt DSS in Sporthal de Waterakkers om 19.30 uur tegen PSV uit Eindhoven.

Doelpunten: Angelique de Groot (10), Britt van Elsacker (6), Maxime Sinnige (4), Murron Ris (2) en Yara Buurmeijer (2).