Veertigste Heemskerkse Filmdagen in Laurentz

Algemeen
De film Bumperkleef: Hans is met zijn gezin op weg naar zijn ouders.
De film Bumperkleef: Hans is met zijn gezin op weg naar zijn ouders. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Met de film 'En Route' van de Heemskerkse Producer Loes Komen wordt op vrijdag 31 januari de veertigste editie van de Heemskerkse Filmdagen geopend. Het zijn de eerst Filmdagen op de nieuwe locatie Laurentz aan de Anthonie Verherentstraat 1 in Heemskerk. De Heemskerkse kunstenaar Gerard Strik, ontwerper van de posters met als beeldmerk een Ezel, exposeert met Filmfestivalposters in de grote zaal van Laurentz.

Start is vanaf 31 januari

En Route (korte film). En Route heeft een Gouden Kalf gewonnen voor de korte film op het Nederlands Film Festival. De Heemskerkse Loes Komen, producer van de film, is aanwezig bij de opening van het Festival. Wanneer Inay (9) samen met haar broertje mee op pad moet met haar vader, doet ze er alles aan om de route te vertragen. Ze weet namelijk dat als ze te laat komt, ze beloond zal worden met een lading zoete toetjes.

Grimm re-edit. Op een winterdag worden Jacob (Jacob Derwig) en zijn zus Marie (Halina Reijn) achtergelaten in de bossen door hun werkeloze vader. In zijn jas vindt hij een briefje van zijn moeder waarin ze hen vraagt naar hun oom in Spanje te gaan. Grimm re-edit is de vijfde film van regisseur Alex van Warmerdam.Parasite. Parasite is een Zuid-Koreaanse tragikomische film en volgt de arme maar sluwe Kim-familie, die in de levens van hun rijke werkgevers infiltreert.