Scene uit de film 'the invisible life of euridice gusmao'.
Scene uit de film 'the invisible life of euridice gusmao'. ((Foto: Aangeleverd))

Heemskerkse Filmdagen duren tot en met woensdag 5 februari

HEEMSKERK - De film Parasite is Golden Globe winnaar voor beste niet Engelstalige film. Dan de film The Farewell. Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Golden Globe winnaar voor Beste vrouwelijke actrice.

'Parasite' is Golden Globe winnaar voor beste niet Engelstalige film

The Invisible Life of Eurídice Gusmão. Twee zussen, geboren in Rio de Janeiro, banen zich een weg door het leven, en geloven ten onrechte dat de ander haar dromen een halve wereld verder leeft. De film is de officiële inzending van Brazilië voor de Oscars categorie 'Beste buitenlandse taalfilm.

In 'Light of my life' heeft een dodelijke pandemie de wereld drastisch veranderd

Light of my life. Als in de nabije toekomst een dodelijke pandemie de wereld drastisch heeft veranderd besluit een vader met zijn dochter Rag te vluchten naar de bossen. Terwijl hij haar probeert te beschermen tegen de gevaren in deze nieuwe wereld komt hun relatie heftig onder druk te staan.

Bumperkleef. Hans is met zijn gezin op weg naar zijn ouders. Te laat van huis vertrokken en redelijk gestrest begint Hans op de snelweg te bumperkleven achter een wit bestelbusje. Hierdoor ontstaat een verkeersruzie die al snel volledig escaleert in een bloedstollende achtervolging.

'Bumperkleef' is een Nederlandse film over een verkeersruzie

Voor de jeugd worden er twee films vertoond:

Shau het schaap: Het Ruimteschaap. Wanneer er een buitenaards wezen met ongelooflijke krachten neerstort bij de Mossy Bottoms boerderij, besluit Shaun het Schaap Lu-La te helpen en haar naar huis te begeleiden. Samen gaan ze op missie voordat een duistere organisatie haar gevangen kan nemen.

Kapsalon Romy. Het kleinkind van een dementerende oma ontpopt zich tot mantelzorger en neemt steeds meer taken over haar oma. Ze leert veel over het verleden van haar oma en ontdekt dat oma ook een 'bucket list' heeft. De film won de Cinekid Leeuw voor Beste Familiefilm.

Programma Filmdagen

Vrijdag 31 jan 20:00 uur En Route (korte voorfilm 11min); Vrijdag 31 jan 20:00 uur Grimm re-edit; Zaterdag 1 feb 14:00 uur Shau het schaap: Het ruimteschaap; Zaterdag 1 feb 20:00 uur Parasite; Zondag 2 feb, 14:00 uur Kapsalon Romy; Zondag 2 feb 20:00 uur The Farewell; Maandag 3 feb 20:00 uur The Invisible Life of Eurídice Gusmão; Dinsdag 4 feb 20:00 uur Light of my life; Woensdag 5 feb 20:00 uur Bumperkleef.

Alle voorstellingen vinden plaats in LAURENTZ, Anthonie Verherentstraat 1 te Heemskerk. Toegangsprijs 6 euro, Cirkelpas en CJP 5 euro, kinderfilms 5 euro. Reserveren kan via internet www.decirkelheemskerk.nl.

Meer berichten