Siamak Azadi van SINA Voetballab (links) en Cengiz Caglar van SoccerMind.
Siamak Azadi van SINA Voetballab (links) en Cengiz Caglar van SoccerMind. ((Foto: Wim Poelstra))

SoccerMind start unieke samenwerking met SINA Voetballab

Voetbalschool SoccerMind uit Oostzaan en SINA Voetballab uit Beverwijk gaan samenwerken. Belangrijkste doel is het verbeteren van de prestatie van de voetballers die door SoccerMind worden getraind. Eigenaar Cengiz Caglar van de Oostzaanse voetbalschool is ontzettend blij met deze samenwerking. Cengiz daarover: 'De samenwerking met SINA Voetballab is een belangrijke mijlpaal voor SoccerMind. Door deze samenwerking komen we een stap dichterbij in ons doel om alle jeugdige spelers complete en juiste mogelijkheden te bieden om alles uit hun talent te halen. Ik kijk uit naar een succesvolle partnerschap met SINA Voetballab, hét centrum dat specifiek gericht is op voetbal en het verbeteren van de prestaties van voetballers middels geavanceerde op wetenschap beruste apparatuur.  

SoccerMind

Cengiz Caglar heeft vorig jaar SoccerMind opgericht. Alle trainingen vinden plaats bij OFC in Oostzaan. Door middel van coaching worden de voetballers gemotiveerd om hun persoonlijke doelen na te streven. SoccerMind stimuleert de persoonlijke groei door het vergroten van onder andere zelfvertrouwen, zelfdiscipline, zelfstandigheid en creativiteit. Deze gewoontevormingen samen met de techniektrainingen vormen de ontwikkelingscurve van de voetballers.

SINNA Voetballab

De ambitie van Voetballab is meer dan alleen het volgen van bestaande behandel- en trainingsprogramma's. In samenwerking met universiteiten wordt er een kenniscentrum gevormd waar innovatieve trainingsvormen bedacht, uitgetest en geïntroduceerd worden. Meten, analyseren en begeleiding tot een topprestatie is mogelijk dankzij de meest geavanceerde, op wetenschap beruste apparatuur. Met testing & monitoring worden de fysieke-, fysiologische- en cognitieve eigenschappen van de speler in kaart gebracht en geanalyseerd. De werkzame specialisten bij Voetballab hebben ruime ervaring op het gebied van revalideren en verbeteren van de prestatie van een voetballer. Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met SoccerMind, die past in onze ambitie om via partnerschappen onze behandel- en trainingsprogramma's toe te passen.  De spelers van SoccerMind zullen getest worden in ons Voetballab. Zo kunnen zij op basis van wetenschappelijk onderzoek zich nog verder ontwikkelen, aldus Siamak Azadi, de oprichter en eigenaar van SINA Voetballab.

Samenwerking

De reden van de samenwerking met SINA Voetballab is voor de hand liggend aldus de voetbaltrainer: 'SINA Voetballab past helemaal binnen de ambitie en visie van SoccerMind. Er straalt zoveel expertise, enthousiasme en professionaliteit vanaf. Ik ben erg blij dat wij gaan samenwerken zodat de spelers die bij SoccerMind trainen binnenkort hun prestaties nog verder kunnen verbeteren.

Ortho-Performance test SINA Voetballab

Voor de komende periode zullen de voetballers van SoccerMind geheel kosteloos een Ortho-Performance test krijgen. De Ortho-Performance test bestaat uit twee componenten: een orthopedische test & performance testen. Het orthopedisch onderzoek wordt uitgevoerd ter blessurepreventie om eventuele blokkades of beperkingen van het lichaam op te sporten, iedere speler wordt individueel bekeken en krijgt een specifiek advies van een van de fysiotherapeuten. Na de orthopedische test wordt een body composition gemaakt van alle spelers. Hierna zullen de verschillende test-onderdelen tijdens de test worden uitgevoerd om de fysieke, fysiologisch en cognitieve eigenschappen van de speler in kaart te brengen. De testen die onder andere uitgevoerd kunnen worden zijn: lichaamscompositie, uithoudingsvermogen, startsnelheid, sprongkracht, reactievermogen, stabiliteitstest, (hard)loopanalyse en hartslag monitoring.

Meer berichten