(Foto: Aangeleverd)

Expositie 'stillevens en landschappen'

HEEMSKERK - Van 2 t/m 29 februari 2020 exposeert Rob Uijlings, lid Lucasgilde Beverwijk, in zorgcentrum Meerstate, Mozartstraat, 91 te Heemskerk. Het thema is: "stillevens en landschappen".

Landschappen hebben een verband met ruimte en plaats. Stillevens met de binnenkanten van ruimte en plaats. Een mens vindt zijn wortels waar hij geboren is. Waar je bent opgegroeid en waar je heen gaat, bepaalt je ontwikkeling. De culturele waarden die je hebt meegekregen, neem je altijd met je mee. Waar je ook bent.

Ga je reizen, dan ontdek je dat er ook andere culturen en landschappen zijn. Ook daar wonen mensen die gehecht zijn aan de omgeving waarin zij zijn grootgebracht. In zowel de tekeningen als de schilderijen is de schilder op zoek gegaan naar een zekere verstilling en het weerspiegelen van een bepaalde sfeer. Bij de tekeningen door soms de werkelijkheid niet compleet weer te geven. Bij de schilderijen door met de kleuren en de betrekkelijke leegte een bepaalde empathie van de schilder met zijn stille omgeving te benadrukken. Als een reactie op het massa toerisme?

In deze expositie wil hij u meenemen van binnen naar buiten. U bent van harte welkom. Een elftal tekeningen van (gebruiks-)voorwerpen in een grafische, cartooneske stijl. Een achttal schilderijen met sfeertekeningen van streken in verschillende landen, o.a. Schotland, Vietnam en Nederland. Contact met Rob Uijlings: email: uijlings.rob@gmail.com, tel: 06-22220766.

Meer berichten