Leerlingen van Het Rinket krijgen een balletworkshop op 10 februari.
Leerlingen van Het Rinket krijgen een balletworkshop op 10 februari. ((Foto: Aangeleverd))

'Nationaal Ballet' op het Rinket

HEEMSKERK - Basisschool het Rinket is een van de vier basisscholen uit Heemskerk die binnenkort een speciale balletvoorstelling zal bezoeken van het Nationale Ballet in Amsterdam. In totaal zullen 1300 schoolkinderen op 11 februari een speciale scholenmatinee rondom het ballet 'Frida' bezoeken in het Muziektheater in Amsterdam.

Docent geeft workshop op maandag 10 februari op school in Heemskerk

De voorstelling is gebaseerd op het leven van de bekende en kleurrijke Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Tijdens de twee uur durende matinee zien leerlingen een deel uit de balletvoorstelling, maken ze kennis met het balletorkest, jonge balletdansers en decors en voeren ze met 1300 bezoekers een aangeleerd stukje dans uit in de zaal.

Als voorbereiding

Als voorbereiding op de voorstelling Frida krijgen de leerkrachten een speciale lesbrief met informatie over de voorstelling en krijgen de leerlingen van groep 7 een dag voor de voorstelling een speciale balletworkshop op de eigen school. Deze workshop wordt gegeven op maandag 10 februari door een docent van het Nationale Ballet. Dankzij deze inspirerende voorbereiding raken de leerlingen niet alleen extra enthousiast om naar de voorstelling te gaan maar begrijpen ze er ook meer van.

Cultureel schoolprogramma

Het Rinket is een van de drie Heemskerkse scholen met een intensief cultureel schoolprogramma die gebruik maakt van een speciale subsidieregeling: Cultuureducatie met Kwaliteit. Op de school staat het vak muziek centraal maar ook wordt er veel aan andere culturele activiteiten gedaan. Leerlingen bezoeken voorstellingen en volgen onder- én na schooltijd workshops muziek, beeldende vorming en dans. Hiervoor wordt de school ondersteund door de afdeling onderwijs van Cultuurhuis Heemskerk.

Meer berichten