Het parkeerterrein aan de Luxemburglaan is afgezet met linten.
Het parkeerterrein aan de Luxemburglaan is afgezet met linten. ((Foto: Leo Tillmans))

Ook Heemskerk heeft last van Ciara

HEEMSKERK - De storm Ciara die afgelopen zondag door Nederland raasde, heeft ook in Heemskerk voor veel problemen gezorgd. Handhavers gingen in een flatgebouw aan de Luxemburglaan van deur tot deur, om te vragen aan bewoners hun auto op het parkeerterrein te verplaatsen.

Puin dreigde van flatgebouw naar beneden te vallen

Zij constateerden dat er puin vanuit het dak van het flatgebouw naar beneden dreigde te vallen. Bewoners kropen één voor één onder de linten van de politie om hun auto in veiligheid te brengen.

De brandweer sloot daarom direct het parkeerterrein af. Gemeente en corporatie gingen aan de slag om de situatie verder veilig te stellen. De schade is nog onbekend. Ook in het centrum van Heemskerk was een stuk van het dak van een appartementencomplex weggewaaid. Het ging om het gebouw op de hoek van de Deutzstraat en de Kerklaan.

Op verschillende plekken in de provincie Noord-Holland waren er al dakdelen weggewaaid. Zo was een deel van het dak van een bedrijfsverzamelgebouw in Den Helder los geraakt, en moest de brandweer in Purmerend dakplaten vastzetten om te voorkomen dat ze zouden vallen. Verder hield Ciara flink huis in de gemeente Velsen. Zo stortte een gevel in van het ruim vijftig jaar oude voormalig pakhuis 'Goudvries' aan de IJmuidense Middenhavenstraat. Veiligheidsregio Kennemerland was daardoor flink in de weer. Mensen, die Ciara best wel spannend vonden, hielden zich niet altijd aan de de afspraken bij een afzetting.

Meer berichten