De overwinningsselfie van de DSS handbalvrouwen na het duel met Quintus 2.
De overwinningsselfie van de DSS handbalvrouwen na het duel met Quintus 2. ((Foto: Aangeleverd))

Handhaving DSS na nipte winst tegen Quintus 2 in Kwintsheul

HEEMSKERK/KWINTSHEUL - DSS reisde op zondag 16 februari met een klein team naar Quintus in Kwintsheul. Het tweede team van Quintus stond 8e en DSS 12e, maar thuis eindigde het duel in een gelijkspel (19-19). Dus het kon beide kanten op vallen. Maar Heemskerkse vrouwen wonnen met 21-22 en handhaafden zich in de Eerste Divisie.

21-22 zege is voldoende om te blijven in Eerste Divisie

DSS begon wat onrustig aan de wedstrijd. Aanvallend werd te snel geschoten en verdedigend kregen ze geen grip op het snelle spel van de Haagse speelsters. Daardoor kwam de Heemskerkse ploeg op een achterstand van 6-3.

Knop omgezet

Maar vervolgens werd de knop omgezet en werd er als team ontzettend hard gewerkt. Die vechtlust zorgde ervoor dat DSS weer bijkwam, waardoor de stand bij rust weer gelijk was (10-10). Na de rust was DSS de bovenliggende partij. In de dekking werd de bal een aantal keer veroverd waarna er werd gescoord door middel van break-outs via Melissa Wilmsen en Kim de Ruyter.

Vechtlust Heemskerkse handbalsters zorgt voor evenwicht in stand bij de theepauze

Daarnaast liet DSS aanvallend mooie acties zien waarbij snel combinatiespel werd afgewisseld met afstandsschoten. Zo werd Murron Ris een paar keer mooi aangespeeld op de cirkel en kon Angelique de Groot van grotere afstand van het doel scoren.

Laatste vijf minuten

De Heemskerkse dames konden uitlopen naar 5 punten verschil (16-21). Maar de laatste 5 minuten van de wedstrijd zette Quintus een andere, offensievere, dekkingsvorm neer. Dat ontregelde het spel van DSS zodanig dat de stand met nog 1 minuut te spelen 20-21 was. Maar DSS hield het hoofd koel en zette de aanval netjes op. Kim de Ruyter maakte een snelle schijnbeweging en wist de bal vanaf de rechterhoek in de verre kruising te krijgen! Quintus wist daarna nog een laatste keer te scoren, maar de wedstrijd was al gespeeld en de einduitslag was 21-22.

DSS speelde gehele wedstrijd met dezelfde zeven hanbalsters

Opvallend was dat het team de gehele wedstrijd met dezelfde zeven speelsters heeft gespeeld. Normaal gesproken wordt er meer door gewisseld, maar vanwege een aantal afwezigen/geblesseerden waren de wisselmogelijkheden beperkt. Het was een absolute teamprestatie waarbij ook de beleving en support van de bank superbelangrijk was. De ontlading na afloop was dan ook groot. DSS heeft zichzelf namelijk met deze overwinning veilig gespeeld in de Eerste Divisie. De wedstrijd is terug te zien op Youtube onder de zoekterm: Quintus DS2 – DSS DS1. Of via de volgende link (https://youtu.be/jgp-mXchUnc). Volgende week wordt thuis tegen Hercules gespeeld in Sporthal de Waterakkers om 19.30 uur.

Doelpunten: Angelique de Groot (8), Melissa Wilmsen (7), Murron Ris (3), Kim de Ruyter (3), Jet van der Kolk (1).

Meer berichten