Heemskerk krijgt acht nieuwe ondergrondse restafvalcontainers.
Heemskerk krijgt acht nieuwe ondergrondse restafvalcontainers. ((Foto: Aangeleverd))

Ondergrondse restafvalcontainers voor Boven de Baandert

HEEMSKERK – De gemeente Heemskerk heeft ervoor gekozen om op een nieuwe manier afval in te zamelen. In september 2019 heeft de gemeente inloopbijeenkomsten georganiseerd om de inwoners van Boven de Baandert de eerste voorstellen te presenteren voor 'restafval op afstand'; de grijze bak aan huis verdwijnt en inwoners brengen het restafval naar een ondergrondse container in de buurt.

Hoe beter je afval scheidt, hoe minder restafval je overhoudt

In plaats van een grijze bak krijgen inwoners een oranje bak aan huis om plastic, blik en drinkpakken thuis te scheiden. In de wijk Boven de Baandert worden daarom de eerste acht nieuwe ondergrondse containers voor restafval geplaatst.

Oranje bak aan huis om plastic, blik en drinkpakken thuis te scheiden

Met de nieuwe manier van afval inzamelen wil de gemeente het scheiden en hergebruik van afval bevorderen en het ontstaan van restafval zoveel mogelijk beperken. Ook in andere delen van Heemskerk wordt deze nieuwe manier van afval inzamelen later dit jaar uitgerold.

Nieuwe inzamelsysteem

Om het nieuwe inzamelsysteem mogelijk te maken komen er acht extra containers in Boven de Baandert.

Nieuwe ondergrondse containers voor Boven de Baandert

De plekken waar extra containers komen zijn:

NT12 Hoek Mozartstraat en Mina Krusemanpark; NT13 Ter hoogte van Jean Monnetstraat nrummer 322; NT14 Ter hoogte van Prof. ten Doesschatestraat nummer 255; NT19 Ter hoogte van Prof. ten Doesschatestraat nummer 79; NT22 Ter hoogte van De Zevenhoeven nummer 95; NT23 Ter hoogte van Abbenven nummer 74; NT24 Ter hoogte van De Zevenhoeven nummer; NT26 Ter hoogte van Deukelven nummer 55.

De voorstellen van deze locaties liggen nu bij de inwoners

In Boven de Baandert komen er meer extra ondergrondse containerlocaties bij.

Meer informatie

De voorstellen van deze locaties liggen nu bij de inwoners die belanghebbenden zijn. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Heemskerk, www.heemskerk.nl/afval.

Meer berichten