Boekbespreking biografie Den Uyl

Algemeen

BEVERWIJK - Vrijdag 28 februari zal om 20.00 uur Bert Kisjes in de Grote Kerk een boekbespreking houden van de biografie 'De Gedrevene' van Dik Verkuil over Joop den Uyl die leefde van 1919 - 1987. In de 20e eeuw was de vormgeving van een land overgenomen van de aristocratie door politieke partijen en parlementen, een proces dat in de 19e eeuw was ingezet. De drie keizerrijken Rusland, Duitsland en Oostenrijk overleefden de eerste wereldoorlog niet. Er kwamen verschillende politieke bewegingen die door partijen voorgestaan en in parlementen en kranten uitgevochten werden. De socialistische was een van de belangrijke bewegingen.
Joop den Uyl was een belangrijke vertegenwoordiger van de sociaal democraten met duidelijke ideeën hoe de rijkdom die economische groei opleverde moest worden besteed voor iedereen. Interessant om achteraf terug te blikken op het gedachtegoed van deze man die jarenlang directeur van de Wiardi Beckman Stichting was, lid van de Amsterdamse gemeenteraad, lid van de Tweede Kamer, minister en minister president.




















www.grotekerkbeverwijk.nl


Vereniging Grote Kerk Beverwijk
Kerkstraat 37 A
1941 GC Beverwijk
T 06 31326237


IBAN NL 72 TRIO 0390972665

Disclaimer
De informatie in dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en heeft daarmee de status vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van een van de bedrijven (Rodi Media B.V., Rodi Rotatiedruk B.V. en Rodi Verspreiding B.V.) binnen de Rodi Holding B.V.. Rodi Holding B.V. wijst iedere aansprakelijkheid af voor schade ten gevolge van een onjuiste, onvolledige en ontijdige verzending en ontvangst van de inhoud van deze e-mail. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele virussen. U wordt verzocht bij onjuiste adressering de afzender direct te informeren en het bericht te vernietigen. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van het e-mailbericht contact met de afzender op te nemen. Indien u niet akkoord gaat met bovengenoemde voorwaarden dient u deze e-mail direct te retourneren aan verzender, o.v.v. "niet akkoord disclaimer" en dient deze e-mail als niet verzonden te worden beschouwd. Bij gebruik van de inhoud van deze e-mail aanvaardt u de disclaimer.