(Foto: Aangeleverd)

Open brief GroenLinks Heemskerk

'Corona bestrijden we samen'

HEEMSKERK - Ruim een week geleden zijn er in Nederland en dus ook in Heemskerk maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen raken het leven van ons allemaal.

GroenLinks Heemskerk schrijft open brief

Het besef begint steeds meer door te dringen dat het menens is. Het is een gevaarlijk virus en we mogen niet het risico lopen dat het zich nog verder verspreid. Ouderen mensen en mensen met een slechte gezondheid lopen het grootste risico om ernstig ziek te worden. Het is dan ook goed om te zien dat er een grote betrokkenheid is op elkaar. Het is belangrijk om oog te hebben voor elkaar.

Corona heeft niet alleen een impact op de volksgezondheid. Ook de economische gevolgen zijn enorm. Nooit eerder zag ik in het dorp zoveel winkels die de deuren hebben gesloten. Het kan niet anders dan dat dit financieel zware tijden zijn voor hen. Maar ook voor zzp-ers, flexwerkers, mensen met een nul-urencontract zitten voor een deel zonder inkomsten.

Tegelijkertijd wordt er keihard gewerkt in de zorg. Om voor mensen te zorgen die afhankelijk zijn. Maar ook andere beroepsgroepen zijn onontbeerlijk om deze crisis te boven te komen. Leerkrachten, schoonmakers, vuilnismannen/vrouwen, agenten, (huis)artsen en het verplegend personeel.

Ook in het gemeentehuis wordt hard gewerkt. Om te zorgen dat dingen zo goed als mogelijk door kunnen gaan, wordt er gezocht naar manieren om dit voor elkaar te krijgen.

Ook moet er van alles georganiseerd worden om het noodpakket met maatregelen om te voorkomen dat mensen financieel in de knel komen te zorgen. Want het zal je maar gebeuren dat je geen inkomen meer hebt en daardoor niet meer aan je financiële verplichtingen kan voldoen. Dan komt het op solidariteit aan. Ook dan moeten we voor elkaar zorgen. Dan is de enige vraag die telt: “Heb je hulp nodig?”

Op dit moment is er op die vraag nog niet het juiste antwoord te geven. Maar wees ervan overtuigd dat iedereen in het gemeentehuis (ambtenaren, college en raad) er alles aan gaan doen om iedereen die hulp nodig heeft met betrekking tot de gevolgen van dit afschuwelijke virus, zo goed mogelijk te ondersteunen.

Er gaat nog veel van ons allen gevraagd worden de komende tijd. Maar hou je ook aan de maatregelen zoals voorgeschreven door het RIVM. Blijf thuis als dat kan. Ga je toch naar buiten? Hou voldoende afstand. Doe het voor jezelf en je omgeving. De kwetsbare mensen om je heen.
En vooral; kijk ook naar elkaar om. Met elkaar kunnen we het aan.

Fractie GroenLinks Heemskerk

Meer berichten