Gouden Dagen en Corona

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

HEEMSKERK- Gouden Dagen, het landelijke goede doel voor ouderen, speelt in op de behoeften van ouderen en zorgt voor een leuke dag waarbij het doel, eenzaamheid onder deze doelgroep voorkomen, centraal staat.

Al tien jaar vervult Gouden Dagen Heemskerk de wensen van (kwetsbare) ouderen. Dit doen we samen met een enthousiaste groep vrijwilligers. Vrijwilligers die het leuk vinden om met bewoners van de woonzorgcentra/verpleeghuizen van ViVa! Zorggroep en met de zelfstandig wonende ouderen op stap te gaan en fijne herinneringen op te halen.

Helaas moet ook Gouden Dagen haar uitstapjes stopzetten vanwege het Coronavirus. ''Ook wij kunnen en mogen niet meer met ouderen op stap gaan. Al onze uitjes die we gepland hebben tot 1 juni zijn afgezegd. Laten we hopen dat het hierbij blijft'', aldus Gouden Dagen.

''Uiteraard gaan we niet zitten wachten tot de Corona is overgewaaid. We gaan nadenken over leuke acties die we kunnen gaan opzetten zodat ouderen in Heemskerk enige afleiding hebben in deze dagen.''

HeemskerkFM kwam op het leuke idee om elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur verzoekplaatjes te draaien die aangevraagd worden door en voor ouderen. Een super leuk idee waarbij ook Helemaal Heemskerk (elke werkdag van 10.00 tot 12.00 uur) zich wil aansluiten. Stem de radio af op HeemskerkFM; 107.4 in de ether en op 104.5 op de kabel. Een plaatje kan aangevraagd worden via de mail: info@omroepheemskerk.nl of hj.rotteveel@ziggo.nl of via de telefoon: 0251-233333.

''Heeft u een leuk idee voor Gouden Dagen wat wij kunnen gaan doen voor de ouderen, dan horen wij dat graag van u. We zullen de regels in acht moeten nemen; 1,5 meter afstand houden, de deuren van de locaties van ViVa! Zorggroep gaan alleen open voor personeel en we mogen geen activiteiten organiseren met een groep bewoners bij elkaar.''

 Uw idee kunt u mailen naar Jolanda van Dam via de mail j.vandam@vivazorggroep.nl.