Voorjaarsacties Stichting Sam's Kledingactie gaan niet door

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

REGIO - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiezaterdagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan Ethiopië voor het verkrijgen van schoon water en sanitair. Vanwege het coronavirus en alle maatregelen daaromheen gaan deze acties echter dit voorjaar niet door.

Stichting Sam’s Kledingactie wil haar vrijwilligers niet onnodig aan risico’s blootstellen en vindt het daarom niet verantwoord de mogelijkheid te creëren dat er wellicht meerdere mensen tegelijk kleding komen inbrengen op een plek waar het wellicht niet mogelijk is om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden. Bovendien bestaat het merendeel van de inzamellocaties uit kerken, welke momenteel allemaal gesloten zijn en dus ook niet toegankelijk voor de acties.

Actiedagen in de regio

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. In de maanden maart, april en mei stonden de jaarlijkse Voorjaarsacties door heel Nederland gepland, waarbij op diverse plaatsen in de regio’s herdraagbare kleding en schoenen ingeleverd konden worden. Deze gedreven vrijwilligers hebben echter vaak al maanden van voorbereiding er op zitten en leven meestal erg naar de actiedagen toe. De stichting wil deze mensen dan ook langs deze weg heel hartelijk bedanken voor hun, vaak al jarenlange, toewijding om belangeloos mensen te helpen die het zoveel slechter hebben. Zij maken echt het verschil.